10.000 euro voor ontmoetingsplek in Niekerk

3
146

NIEKERK – Om te vieren dat het Zuiderpark in Niekerk door de gemeente Grootegast in erfpacht is overgedragen aan Dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan, hebben wethouders Sjabbo Smedes en Elly Pastoor een cheque ter waarde van 10.000 euro overhandigd aan het bestuur van Dorpsbelangen. Dit heeft plaatsgevonden op vrijdag 2 november om 9:30 uur. Het dorp Niekerk heeft al jaren de wens om van het Zuiderpark (ook wel ‘wandelparkje’ genoemd) een ontmoetingsplek voor inwoners te maken. Om de wensen van het dorp te realiseren is in overleg met  Dorpsbelangen overeengekomen dat de gemeente de grond in erfpacht aan hen overdraagt. Daarnaast ontvangt Dorpsbelangen een jaarlijkse vergoeding voor het onderhoud van het park en stelt de gemeente 10.000 euro beschikbaar vanuit GIDS-gelden; een subsidie om beweging en gezondheid te bevorderen. De wens om van het Zuiderpark een ontmoetingsplaats te maken voor jong en oud is het laatste nog te realiseren actiepunt uit de dorpsvisie. Het park gaat dienen als een plek voor ontmoeting en ontspanning, met onder meer een natuurlijk amfitheater, een natuurspeelplaats en een wandel- en speelbos.

3 REACTIES

 1. Howdy! This article couldn’t be written much better! Looking
  at this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I am going to
  forward this post to him. Fairly certain he’ll have a very good read.

  Thank you for sharing!

 2. My spouse and I stumbled over here different website and thought I
  might as well check things out. I like what I see so now
  i’m following you. Look forward to exploring your web page again.

 3. certainly like your web-site however you have
  to take a look at the spelling on several of your posts.
  A number of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to inform the truth however I’ll surely come back again.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here