PvdA: Prachtige leer- en werkplekken Hof van Arcadia

0
133

OPENDE – PvdA Westerkwartier heeft een bezoek gebracht aan Hof van Arcadia aan de rand van de Jiltdijksheide in Opende. Teije Jacobi en zijn vrouw Marja hebben daar een prachtige leer- en werkplek voor hoveniers ingericht. “We hebben inmiddels tussen 45 en 50 deelnemers met een indicatie die onder leiding van ongeveer 12 mensen elke dag naar buiten gaan om bezig te gaan met alle aspecten van tuinonderhoud, timmerwerkzaamheden en straten. Op maandag tot en met donderdag komt iedereen om 07.45 uur binnen, meldt zich en drinkt een kop koffie. Om 08.00 uur luidt Annechien de bel en dan luistert iedereen naar de indeling in groepen voor die dag. Op donderdag gaat iedereen opruimen en schoonmaken en vrijdagochtend krijgt een deel van de deelnemers algemene vorming, zoals lessen aardrijkskunde en rekenen.” Er zijn verschillende deelnemers in verschillende leeftijdsgroepen. “Dat houdt elkaar in de gaten en helpt elkaar,” zegt Aly Kloosterman, één van de begeleiders. “Ik zie veel jongens met gepaste tegenzin hiernaar toe komen, maar na een tijdje te hebben meegedraaid vindt het merendeel het een prachtige werkplek, waar ze graag komen en waar ze zich volop kunnen ontwikkelen. En daar doe ik het voor!” Teije noemt de deelnemers liefkozend ‘mijn jongens’. “Hoewel we geen drempel opwerpen voor vrouwen, zien we in deze branche toch vooral mannen die dit werk aanspreekt.” Lijsttrekker PvdA Westerkwartier, Rianne Vos, is samen met de aanwezige andere kandidaten Hans Koenders, Isolde den Haring, Joachim Bekkering, Myra Eeken-Hermans en kandidaat-wethouder Elly Pastoor zeer onder de indruk van de zeer soepel lopende bedrijvigheid: “Een prachtige warme plek met een zeer bevlogen team om deze mensen op vele fronten te laten groeien. Onze complimenten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here