Ideeën te over op Goud Geluk

3
141

ZUIDHORN – Donderdagmiddag vond het evenement Goud Geluk plaats in Zaal Balk in Zuidhorn. Goud Geluk was onderdeel van het Lets Gro festival en met steun van de Regio Groningen-Assen georganiseerd door de gemeente Zuidhorn. Met als thema ‘In een dag van idee naar resultaat’ had de middag ten doel initiatiefnemers te helpen hun ideeën waar te maken. En dat is gelukt.

Ervaringsdeskundigen, coaches en financiers stonden klaar om de ruim 150 aanwezigen te helpen met het verwezenlijken van hun idee. Aan het eind van de middag mocht iedere aanwezig een idee pitchen. Uiteindelijk stonden maar liefst 14 mensen op het podium en werd een grote diversiteit aan ideeën gepresenteerd aan de vakjury, bestaande uit Ramona Jansma van de Rabobank, Jacco Hiemstra van Vital Core Business en kindercoach Jolanda Klaveringa. Uiteindelijk werden drie prijswinnaars geselecteerd. Zij kregen de prijs uit handen van Fred Stol wethouder Kenniseconomie en Innovatie: de derde prijs van € 500 ging naar Ciska Bos voor het idee Dörpstuun Grootegast, de tweede prijs van € 750 ging naar Stichting De Brug Westerkwartier voor een bocciabaan voor mensen met een meervoudige beperking. De eerste prijs ging naar Lotte Gerland – de Vries voor What’s Your Story, workshops voor mensen om hun beperkingen te leren overwinnen. Voor de mensen met ideeën die niet in de prijzen zijn gevallen heeft de ideeënbank Groningen en Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij hun ondersteuning aangeboden. De middag begon met een opening van wethouder Stol met als titel: ‘Vooruit naar vroeger met de technieken van nu’. Spreker Kees Klomp sprak over het geluk van Betekenis. Vervolgens sprak Patrick van Hees over het vergroten van je Geluk. Wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn noemt het een geslaagd festival: “Wat zit er een kracht in de samenleving! Mensen komen met prachtige ideeën om onze samenleving mooier te maken. Het evenement laat ook zien hoeveel hulp beschikbaar is om de volgende stap te zetten. Wij zorgen voor de verbinding en dat past mooi bij de nieuwe faciliterende rol die de overheid in de toekomst zal aannemen.”

3 REACTIES

 1. Thanks , I’ve just been looking for information about this
  topic for ages and yours is the greatest I’ve came upon so far.
  But, what about the conclusion? Are you positive
  in regards to the source?

 2. you’re in reality a excellent webmaster. The web site
  loading velocity is incredible. It sort of feels that you’re doing
  any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece.
  you’ve done a wonderful activity on this matter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here