Hummel Recycling en HRM krijgen bezoek van het CDA Westerkwartier

11
255

LEEK – In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november bezocht het CDA Westerkwartier op vrijdagmiddag 9 november Hummel Recyling en HRM in Leek. Ze werden daar hartelijk welkom geheten door Peter Hummel, Jan Posthumus en Bert Renkema. HRM zamelt in de gemeente Leek al het huisvuil in en in de gemeenten Zuidhorn, Grootegast en Marum haalt zij iedere week de milieuzak en allerlei andere huishoudelijk afval als glas, oud papier, schillen en blik op. Ze zijn dan ook beter bekend als “de milieuboer”. De milieuzak wordt vervolgens bij Hummel Recycling gelost en de kunststoffen worden in Leek gesorteerd.

Tijdens het bezoek kwamen verschillende onderwerpen aan de orde. Beide bedrijven hebben allerlei innovatieve ideeën over verdere verbetering van de inzamel- en scheidingsresultaten maar worden momenteel daarin beperkt omdat de inzameling en verwerking opnieuw aanbesteed moet worden in 2019. Tegenwoordig een noodzakelijk kwaad lijkt het wel. Tot die tijd is er weinig ruimte om deze innovaties door te voeren.

Hummel recycling is de laatste tijd regelmatig in het nieuws geweest vanwege de milieuvergunning. Gelukkig is er nu na de uitspraak van de Raad van State ook duidelijkheid. Niet alleen voor het bedrijf en de omwonenden maar zeker ook voor het personeel. Net als bij HRM zijn er bij Hummel Recyling veel mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben gekend. Veel van hen hebben behoefte aan regelmaat en duidelijkheid en daarin helpt het niet dat het bedrijf regelmatig in het nieuws is.

Dat het personeel ze aan het hart gaat blijkt bij het afscheid van de heren. Op de vraag wat ze aan het CDA mee willen geven zeggen zowel Peter als Jan; wat de uitkomst van de aanbesteding ook wordt, zorg er voor dat dit soort arbeidsplaatsen behouden blijft in de regio. Natuurlijk het liefst bij beide bedrijven, en desnoods bij haar opvolgers.

11 REACTIES

 1. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this webpage on regular basis to take updated from most recent information.

 2. Hey I know this is off topic but I was wondering if you
  knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like
  this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

 3. Hey are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you
  require any coding knowledge to make your own blog?

  Any help would be really appreciated!

 4. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was super
  long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying
  your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.

  Do you have any tips and hints for first-time blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 5. you are in point of fact a excellent webmaster. The site
  loading speed is amazing. It seems that you are doing any distinctive trick.
  Furthermore, The contents are masterwork. you’ve done a excellent task
  on this subject!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here