2000 kratten groente voor de voedselbanken

0
838

OPENDE – Leekster wethouder Hans Morssink was vorige week te gast bij Voedseltuin Tuuntje in Opende. “De wethouder kwam hoogstpersoonlijk het tweeduizendste kratje verse groente in de vrachtwagen zetten’, vertelt Appie Wijma. “Of eigenlijk het 2100e kratje, want we hebben een goed seizoen achter de rug.” Het 2100e kratje kreeg als bestemming de Voedselbank Noordenveld-Leek mee. Tuuntje is het spreekwoordelijke mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds produceert de voedseltuin verse groenten die belangeloos ter beschikking worden gesteld aan de voedselbanken van het Westerkwartier, Noordenveld-Leek en Groningen. Anderzijds vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt er samen met de vele vrijwilligers een nuttige en bovenal leuke dagbesteding. Dat zag ook Hans Morssink die na het stapelen mocht aanschuiven voor de wekelijkse pannenkoeken.