250 energiebesparende subsidieaanvragen voor Zuidhorn

0
64

ZUIDHORN – Wethouder Henk Bakker heeft op de laatste dag van oktober de 250ste subsidie energiebesparing overhandigd aan de heer en mevrouw van Faassen uit Aduard. Sinds 1 januari 2018 kunnen inwoners van de gemeente Zuidhorn gebruik maken van een subsidie op isolatiemaatregelen, zonneboilers en warmtepompen. Sindsdien hebben al 250 woningeigenaren in de gemeente Zuidhorn een aanvraag ingediend voor de subsidie. De heer en mevrouw van Faassen hebben ervoor gekozen om de ramen van hun 2-onder-1 kap woning uit de jaren 80 te vervangen voor HR++ glas. De heer van Faassen: “Doordat we nu van enkel glas naar HR++ glas gaan besparen we flink op de gasrekening en is het binnenklimaat ook nog een stuk aangenamer. De subsidie van de gemeente is mooi meegenomen in deze investering.” Het verduurzamen van de woning begint bij isolatie, want daarmee verlaag je direct je gasverbruik. “De beste energie is energie die je niet gebruikt”, aldus wethouder Henk Bakker. De subsidie is nog aan te vragen tot het einde van 2018, zolang het budget strekt. Voor isolatie, HR++ glas, een warmtepomp, zonneboiler en elektrische ketel is tot € 1000,00 subsidie te ontvangen. De subsidie aanvragen is eenvoudig. Vooraf vraagt men offertes op, waarmee de aanvraag voor de subsidie kan worden gedaan via www.zuidhorn.nl/energiebesparen. Zodra deze is toegewezen mag de uitvoering plaatsvinden. Met de factuur kan uiteindelijk het subsidie bedrag worden gedeclareerd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here