Kindpakket Zuidhorn naar volgende fase

4
164

ZUIDHORN – Deze maand start de gemeente Zuidhorn met de uitvoering van het nieuwe uitgebreide Kindpakket via de blockchaintechnologie. Vorige week werd daarvoor het startschot gegeven op basisschool De Borgstee in Grijpskerk. De gemeente Zuidhorn heeft in 2017 het unieke en innovatieve Kindpakket geïntroduceerd. Het Kindpakket is een budget voor kinderen van ouders met een minimuminkomen.

De gemeente ontvangt de zogenaamde Klijnsma-gelden en stelt vanuit dit budget een bedrag van 300 euro per kind beschikbaar. In de gemeente Zuidhorn gaat het om bijna 200 kinderen, die hiervoor in aanmerking komen. Zij krijgen hiermee de kans mee te doen op sociaal, sportief en cultureel gebied en op school. Het Kindpakket is in 2017 gestart met drie ondernemers in de gemeente waar ouders het budget voor hun kinderen konden besteden. Inmiddels is dit aantal uitgebreid naar ruim 20 ondernemers en verenigingen. Daarnaast zijn er nog enkele winkeliers en verenigingen, die de intentie hebben in 2019 aan te sluiten. Het resultaat is een impuls voor de lokale economie, omdat een brede groep van ondernemers uit de gemeente Zuidhorn nu aanhaakt. Het gaat hierbij om een gevarieerd aanbod uit onder meer de (sport)kleding-, fiets-, boeken-, speelgoed-, informatica- en zwembadbranche. De wethouders Bert Nederveen en Fred Stol zijn enthousiast over het succes van het Kindpakket: “Het Kindpakket mag zich ook verheugen in landelijke bekendheid en heeft inmiddels al enkele prijzen ontvangen op het gebied van innovatieve projecten. Verschillende gemeenten in Nederland tonen interesse in het Kindpakket en overwegen dit ook in te voeren. Voor ons een teken dat we met iets goed bezig zijn. Onze dank gaat dan ook uit naar de medewerkers die zich hiervoor inspannen in samenwerking met Stichting Forus. We zijn blij met de waardering van de gebruikers en trots op het succes van het Kindpakket waarmee we kinderen in onze gemeente de kans geven mee te doen.” Dinsdag 30 oktober heeft de gemeente met het Kindpakket de Computable Award in de categorie Beste ICT-project bij de Overheid 2018 ontvangen tijdens het Computable Awards Gala in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

 

4 REACTIES

 1. My brother suggested I might like this web site. He used to be entirely right.
  This post actually made my day. You cann’t believe simply how
  a lot time I had spent for this info! Thank you!

 2. Howdy! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell
  you I genuinely enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that
  deal with the same subjects? Thank you so much!

 3. Terrific article! This is the kind of info that are supposed to be shared across
  the internet. Shame on the search engines for now not positioning this post higher!
  Come on over and discuss with my site . Thank you
  =)

 4. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am
  going through issues with your RSS. I don’t know why I am unable to
  subscribe to it. Is there anybody getting the same RSS problems?
  Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanx!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here