Geertje Dijkstra-Jacobi aanjager tweede rondweg tussen N355 en A7

6
219

WESTERKWARTIER – Jarenlang heeft Geertje Dijkstra-Jacobi samen met haar fractiegenoot  vanuit de oppositie in de gemeenteraad van Zuidhorn gepleit voor een aansluiting vanaf Nieuwklap (Aduard) richting Westpoort / A7. Er werd soms om gelachen: “Daar heb je haar weer”.  Maar toch zette Dijkstra-Jacobi tot aan de dag van vandaag door. Bij alle dossiers waar wegen, bereikbaarheid en leefbaarheid aan de orde kwam, pleitte ze voor de aansluiting tussen Nieuwklap en de A7 . Daarbij werd door haar ook over de grenzen heen gekeken en pleitte ze voor inpassing voor de ontsluiting van de Suikerunie  Vierverlaten, zodat bietenauto’s niet meer door de stad hoeven te rijden. Hierbij rekening houdend  met de wensen van de verkeerscommissie Hoogkerk. Ook zij waren allen enthousiast door het door Dijkstra-Jacobi aangedragen plan. Al jarenlang is de bereikbaarheid in het geding voor stad en ommeland. Een goede ontsluiting voor álle inwoners, agrariërs en ondernemers is van wezenlijk belang. Ook bij de vaststelling van de gebiedsvisie Middag-Humsterland is hier door Dijkstra-Jacobi op gehamerd en op allerlei verschillende manieren is er door haar in de afgelopen jaren aandacht voor gevraagd en contact gezocht met de Provincie. Dijkstra-Jacobi is zeer verheugd dat er eindelijk vanuit de Provincie een onderzoek komt naar een tweede rondweg. “Ik heb veelvuldig contact gehad met diverse partijen zoals Transport Logistiek Nederland, ondernemers, agrariërs en inwoners. Zij omarmen mijn idee. We moeten gewoon realistisch zijn en dat is dat we het met alleen het openbaar vervoer niet gaan redden. En ja … ik weet dat we allemaal liever geen extra asfalt willen, maar je moet ook beseffen dat al het verkeer dat vaststaat ook heel veel fijnstof in de atmosfeer doet verdwijnen met alle gevolgen van dien.”  Geertje Dijkstra-Jacobi staat in de nieuwe gemeente Westerkwartier niet meer op de lijst voor de VVD,  maar heeft gekozen voor lokale partij VZ Westerkwartier en daarmee voor Groninger Belang. “Ik wil u vragen om op 21 november op mij te stemmen.  Als beoogd wethouder zou ik als aanjager van deze rondweg graag betrokken blijven bij een betere ontsluiting van ons prachtig Westerkwartier.”

6 REACTIES

 1. Тhank you foг tһе auspiciouѕ ᴡriteup. It in truth was a enteгtainment account it.
  Glance complex to far delivered agreeable from
  you! By the way, how can wе keep up a corгespondence?

 2. My family every time say that I am wasting my time here at web,
  however I know I am getting experience every day by reading thes fastidious posts.

 3. I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any
  interesting article like yours. It is pretty worth enough for
  me. In my view, if all web owners and bloggers made
  good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 4. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere,
  when i read this article i thought i could also create comment due to
  this brilliant piece of writing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here