Grootegast trots op imposant Museumplein

0
105

GROOTEGAST – Grootegast profileert zich steeds meer als het culturele hart van de toekomstige gemeente Westerkwartier. De museumrijke gemeente is sinds donderdag een echt Museumplein rijker. Nadat drie jaar geleden het LEGiO-museum de deuren opende in het –toen nog- leegstaande voormalige LEGO-pand aan de Legolaan is het snel gegaan. Inmiddels heeft het museum gezelschap gekregen van de Museumdrukkerij en het Victory-museum dat eerder dit jaar is verhuisd van Groningen naar Grootegast. De gemeente is blij met en trots op de drie musea onder één dak die nu samen Museumplein Grootegast vormen. Er werd dan ook met liefde een subsidie van 100 duizend euro verstrekt om de plannen van extra kracht te voorzien en het plein nog mooier te maken. Wethouder Elly Pastoor verzorgde de openingshandeling van het Museumplein, waarna ‘Not the Andrew Sisters’ het geheel muzikaal omlijstten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here