Opende met de schrik vrij tegen sterk Haulerwijk

167
726

OPENDE – Zes wedstrijden op rij was Opende reeds ongeslagen in de 4e klasse C. SV Haulerwijk maakte op sportpark Olde Wierden aanspraak om een einde te maken aan deze reeks, maar kon tot tweemaal toe een voorsprong niet vasthouden. Aan het einde van de rit verdeelden de ploegen de punten: 2-2. ,,Voetballend lukte het niet vanmiddag. Met veel strijd hebben we ons twee keer terug weten te knokken. Ik ben blij met het punt”, blikt Opende-trainer Marcel Hiemstra vlak na de wedstrijd terug.

Op papier was Opende de favoriet afgelopen zaterdagmiddag. De ploeg van trainer Marcel Hiemstra draait bovenin mee, is al zeven wedstrijden ongeslagen. SV Haulerwijk daarentegen kent tot op heden een uitermate grillig seizoen, veroorzaakt door een periode waarin trainer Sjoerd Klaarbergen elke wedstrijd zijn elftal weer moest omgooien door afwezigheid van een aantal spelers. En dat is jammer, want de gasten lieten zaterdagmiddag zien makkelijk mee te kunnen met het niveau van het thuisspelende Opende. Sterker nog: met name in de eerste helft dicteerde SV Haulerwijk het spel.

Opende, dat aantrad zonder de geblesseerde Jarno Westerhof, leek in de eerste twintig minuten nog half te slapen: er zat weinig pit en creativiteit in het spel en de opbouw was uitermate slordig. SV Haulerwijk nam het initiatief en stichtte veel gevaar op de rechterflank via Janus Pol. Pol en de rappe spits Patrick Hilhorst bleken heuse plaaggeesten voor de defensie van Opende. Na wat waarschuwingspogingen van de twee aanvallers, opende Pol in de 20ste minuut de score. Vanaf een meter of 25 van het vijandelijke doel krulde hij de bal langs de muur via de binnenkant van de paal binnen, Opende-doelman Eppie Pijpker verbouwereerd achterlatend: 0-1. Nog geen minuut later kreeg Pol een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij speelde vrij voor Pijpker de bal iets te ver voor zich uit.

Na de achterstand leek Opende wat op te veren. De ploeg trachtte grip te krijgen op SV Haulerwijk, wat niet helemaal lukte. De roodhemden mochten van geluk spreken dat SV Haulerwijk-spits Patrick Hilhorst in vrije positie tot tweemaal toe faalde in de afwerking. Via hoge ballen, SV Haulerwijk-sluitpost Jurjen Huurman keek in de eerste helft tegen de zon in, forceerde Opende in het slot van de eerste helft toch nog de gelijkmaker. In de 38ste minuut voorkwamen doelman Huurman en de paal een doelpunt van Opende-speler Siemon Kuperus, een minuutje later moest de goalie alsnog vissen. Rechtsback Erwin Henstra snelde door op rechts en slingerde de bal voor naar de tweede paal, waar Arnold Oosterbaan klaarstond om de voorzet genadeloos binnen te koppen: 1-1.

Vlak voor rust kreeg Opende nog een domper te verwerken, rechtsbuiten Cato Hilbrand de Boer viel uit met een spierblessure en is mogelijk enige tijd uit de roulatie. ,,Echt klote, Cato is bij ons momenteel de man in vorm”, baalt Opende-trainer Marcel Hiemstra. Zijn vervanger in de tweede helft, Daan Vlastuin, viel verdienstelijk in. Na rust was het spelbeeld meer in evenwicht. Opende was strijdvaardiger, wat een slordige maar spannende helft opleverde. In de 52ste minuut nam SV Haulerwijk wederom brutaal de voorsprong. Verdediger Niek van Dijk sprintte de diepte in bij een vrije trap rond de middenlijn van Stefan Hilhorst die de bal uitermate precies in de loop van Van Dijk mikte. Opende-aanvaller Henk Veenstra holde achter Van Dijk aan, was te laat en greep onreglementair in door Van Dijk in de rug te duwen. Penalty, zo oordeelde scheidsrechter Luc Leenknegt terecht. Janus Pol nam de elfmetertaak op zich, faalde in eerste instantie door via doelman Pijpker de paal te raken, maar schoot de bal in de rebound van dichtbij alsnog tegen de touwen.

Het zou niet bij die ene penalty blijven. In de 70ste minuut mocht ook Opende aanleggen vanaf de stip, nadat SV Haulerwijk-back Romar Elsinga zijn tackle te laat inzette en daarmee Erwin Henstra onderuit veegde. Siemon Kuperus schoot de penalty onberispelijk laag in de linkerhoek: 2-2. En zo lukte het de thuisploeg opnieuw om langszij te komen. Zuur voor SV Haulerwijk, want spits Patrick Hilhorst en verdediger Roelof Brouwer hadden daarvoor nog een derde treffer op de schoen, maar beide faalden in de afwerking. Bovendien leek het alsof SV Haulerwijk de wedstrijd toch redelijk onder controle had. Opende moest het vooral hebben van hard werken zaterdagmiddag. Van achteruit werd veelvuldig de lange bal gespeeld op de voorhoede en werd er gegokt op de afvallende bal om zo gevaar te stichten. De gasten kregen in slotfase de beste kansen op de drie punten, maar spits Hilhorst had het vizier niet op scherp staan. Tevens had hij de pech dat een poeier van jewelste in de korte bovenhoek op katachtige wijze werd gekeerd door goalie Pijpker. Opende was ook nog dichtbij de winst: uit een corner werd een knappe halve omhaal van Wijnand Willemsen gekeerd door Huurman.

Er werd niet meer gescoord en zo werd na negentig minuten de buit verdeeld, tot lichte teleurstelling van SV Haulerwijk-trainer Sjoerd Klaarbergen. Logisch, want SV Haulerwijk speelde een sterk duel, waarin de ploeg aantoonde momenteel te laag op de ranglijst te staan. ,,Ik ben blij met de punten, maar als er één ploeg was die recht had op de drie punten, dan waren wij dat. Met name de eerste veertig minuten waren wij de beste ploeg. Helaas lukte het ons niet om tot tweemaal toe een voorsprong vast te houden. Ik kan mijn jongens niets verwijten. We hebben volle bak gepeeld. Alleen de uitslag is jammer”.

Opende-trainer Marcel Hiemstra kon leven met het 2-2 gelijkspel: ,,Vooral in het eerste half uur hadden we het heel lastig. We waren niet fel genoeg en moesten nog wakker geschud worden. Daarna kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Ik ben blij met een punt. We hebben ons twee keer terug in de wedstrijd geknokt. 2-2 is denk ik een terechte uitslag”. Door het gelijkspel is Opende al zeven competitiewedstrijden ongeslagen en draait de ploeg bovenaan in de 4e klasse C mee. ,,We moeten realistisch blijven. Vorig seizoen vochten we nog tegen degradatie. Dat we nu op deze positie staan is heel mooi, maar ik denk niet dat wij voor een periodetitel of wat dan ook in aanmerking komen. We moeten gewoon lekker doorgaan waar we mee bezig zijn en dan zien we wel”.

Opende – SV Haulerwijk 2-2 (1-1)

 1. Pol 0-1, 39. Oosterbaan 1-1, 52. Pol 1-2, 70. Kuperus 2-2 (pen), Scheidsrechter: Leenknecht. Gele kaarten: Eringa, Veenstra (Opende), Pol, Lise, Beijert (SV Haulerwijk).

Opende: Pijpker, Henstra, Van der Veen (65. Borger), Eringa, Post, Nitschkowsky, De Boer (Vlastuin), Willemsen, Veenstra, Kuperus, Oosterbaan.

SV Haulerwijk: Huurman, S. Hilhorst, Van Dijk, Brouwer, Elsinga, Donkers, Lise, P. Hilhorst, Beijert, Mulder (76. Van der Velde), Pol.

167 REACTIES

 1. I’m really inspired together with your writing abilities as well as with the layout to your weblog. Is that this a paid subject matter or did you customize it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it is rare to peer a nice blog like this one these days..

 2. I believe that avoiding prepared foods could be the first step to help lose weight. They could taste fine, but packaged foods contain very little nutritional value, making you consume more only to have enough vitality to get with the day. If you are constantly ingesting these foods, converting to whole grain products and other complex carbohydrates will help you have more energy while consuming less. Great blog post.

 3. Together with every thing that appears to be building within this subject matter, a significant percentage of opinions happen to be rather exciting. Having said that, I appologize, but I do not subscribe to your whole plan, all be it exhilarating none the less. It appears to me that your comments are not completely justified and in actuality you are generally yourself not really completely certain of your assertion. In any event I did appreciate reading through it.

 4. Hiya! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 5. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. Bless you

 6. I am very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 7. Great work! That is the type of information that are meant to be shared across the internet. Disgrace on the search engines for no longer positioning this post higher! Come on over and consult with my website . Thanks =)

 8. I have figured out some important matters through your website post. One other thing I would like to express is that there are numerous games available on the market designed specially for toddler age small children. They consist of pattern identification, colors, pets, and designs. These often focus on familiarization instead of memorization. This keeps children and kids occupied without sensing like they are studying. Thanks

 9. I really like your writing style, excellent information, thanks for putting up :D. “Every moment of one’s existence one is growing into more or retreating into less.” by Norman Mailer.

 10. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

 11. Hi, i believe that i noticed you visited my site so i came to “go back the prefer”.I am attempting to find things to enhance my website!I assume its adequate to use some of your ideas!!

 12. Thanks for the tips shared on your own blog. Something also important I would like to convey is that fat reduction is not information on going on a celebrity diet and trying to reduce as much weight as you can in a couple of days. The most effective way to lose weight naturally is by getting it slowly but surely and obeying some basic tips which can provide help to make the most from a attempt to shed pounds. You may learn and already be following a few of these tips, but reinforcing knowledge never hurts.

 13. I am now not positive where you are getting your info, but great topic. I needs to spend a while studying much more or understanding more. Thank you for great information I was in search of this information for my mission.

 14. Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 15. I have seen a lot of useful points on your website about desktops. However, I’ve got the view that laptops are still not quite powerful more than enough to be a option if you generally do jobs that require loads of power, for example video enhancing. But for net surfing, statement processing, and quite a few other prevalent computer functions they are okay, provided you never mind small screen size. Appreciate sharing your notions.

 16. I’ve read several just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you put to make any such fantastic informative web site.

 17. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming also. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 18. Thank you for sharing superb informations. Your site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal site.

 19. great publish, very informative. I wonder why the opposite experts of this sector don’t notice this. You must proceed your writing. I am confident, you have a huge readers’ base already!

 20. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam responses? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 21. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing site!

 22. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 23. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. kudos

 24. Hey just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

 25. What i do not understood is actually how you’re not really much more well-liked than you might be right now. You are very intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

 26. There are some interesting cut-off dates in this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There’s some validity but I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as nicely

 27. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are amazing! Thanks!

 28. I simply wished to thank you so much yet again. I am not sure what I would have followed without the entire points documented by you over that problem. It seemed to be the troublesome condition in my position, nevertheless considering this expert fashion you treated the issue made me to leap over fulfillment. I will be happy for this support and then trust you realize what a great job that you’re undertaking training the others via your website. Probably you haven’t got to know any of us.

 29. you’re truly a just right webmaster. The site loading speed is amazing. It sort of feels that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterwork. you’ve done a great process in this topic!

 30. Yet another issue is that video games are typically serious in nature with the main focus on knowing things rather than fun. Although, it has an entertainment element to keep the kids engaged, every game will likely be designed to work towards a specific expertise or curriculum, such as mathmatical or scientific research. Thanks for your posting.

 31. I¡¦ve recently started a blog, the information you provide on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 32. You could certainly see your skills within the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

 33. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 34. Hmm it seems like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for inexperienced blog writers? I’d certainly appreciate it.

 35. Please let me know if you’re looking for a writer for your blog. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Many thanks!

 36. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 37. Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually recognize what you are speaking about! Bookmarked. Kindly also talk over with my website =). We could have a hyperlink trade contract between us!

 38. One thing is always that one of the most typical incentives for using your credit cards is a cash-back or maybe rebate present. Generally, you’ll have access to 1-5 back on various expenses. Depending on the cards, you may get 1 in return on most expenses, and 5 in return on expenses made on convenience stores, filling stations, grocery stores and ‘member merchants’.

 39. I was suggested this web site by means of my cousin. I am now not certain whether or not this publish is written by means of him as no one else recognize such special approximately my problem. You’re amazing! Thank you!

 40. whoah this weblog is fantastic i love reading your articles. Keep up the good work! You recognize, lots of persons are searching around for this info, you can help them greatly.

 41. Normally I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice article.

 42. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great site!

 43. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was curious what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100 sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Cheers

 44. Good post. I be taught one thing more challenging on totally different blogs everyday. It will always be stimulating to read content material from different writers and practice slightly something from their store. I’d prefer to make use of some with the content on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

 45. Hello there, simply was aware of your weblog through Google, and found that it is truly informative. I’m going to be careful for brussels. I will be grateful in the event you continue this in future. A lot of people will likely be benefited out of your writing. Cheers!

 46. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 47. I am not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.

 48. Hi, Neat post. There’s a problem with your site in web explorer, would test this¡K IE still is the market chief and a huge part of folks will pass over your fantastic writing due to this problem.

 49. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily wonderful opportunity to read articles and blog posts from this blog. It’s always so kind and as well , full of amusement for me personally and my office friends to search your website particularly thrice a week to learn the newest guides you will have. Not to mention, we are actually amazed concerning the beautiful information you serve. Some two areas in this posting are completely the most beneficial I’ve had.

 50. I do agree with all the ideas you have presented in your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 51. Simply desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 52. obviously like your website however you have to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to inform the reality then again I will surely come again again.

 53. I am now not certain where you’re getting your information, however good topic. I must spend some time studying more or figuring out more. Thanks for magnificent information I used to be in search of this information for my mission.

 54. Usually I do not learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great post.

 55. There are definitely plenty of details like that to take into consideration. That may be a great level to bring up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you convey up where an important thing will likely be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round things like that, however I’m positive that your job is clearly recognized as a good game. Each girls and boys feel the affect of only a second’s pleasure, for the rest of their lives.

 56. Good – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 57. Magnificent site. A lot of useful info here. I am sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks to your sweat!

 58. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be greatly appreciated!

 59. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good site with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 60. Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 61. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 62. Very good blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any ideas? Thank you!

 63. Thanks for revealing your ideas. One thing is that learners have a selection between government student loan plus a private student loan where its easier to decide on student loan consolidation than over the federal student loan.

 64. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 65. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 66. I have come to understand that charges for internet degree pros tend to be an incredible value. For instance a full College Degree in Communication with the University of Phoenix Online consists of 60 credits with $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online provides a Bachelors of Business Administration with a whole education course element of 180 units and a tuition fee of $30,560. Online studying has made taking your diploma been so detailed more than before because you can certainly earn your degree from the comfort in your home and when you finish from work. Thanks for all tips I’ve learned from your website.

 67. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If doable, as you become experience, would you mind updating your weblog with more particulars? It is extremely useful for me. Big thumb up for this weblog publish!

 68. Just wish to say your article is as surprising. The clarity to your submit is simply excellent and i can think you’re a professional on this subject. Fine along with your permission allow me to clutch your feed to stay updated with coming near near post. Thank you a million and please carry on the enjoyable work.

 69. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 70. I am curious to find out what blog system you happen to be utilizing? I’m having some minor security issues with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

 71. Usually I don’t read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite great article.

 72. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I love the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good site!

 73. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 74. magnificent issues altogether, you simply received a new reader. What could you recommend in regards to your publish that you made some days ago? Any certain?

 75. I will immediately snatch your rss as I can’t to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

 76. Good day! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Many thanks!

 77. I absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be what precisely I’m looking for. Do you offer guest writers to write content for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on most of the subjects you write concerning here. Again, awesome web site!

 78. I like the valuable info you provide on your articles. I’ll bookmark your weblog and take a look at once more right here frequently. I’m moderately sure I’ll be told plenty of new stuff proper right here! Good luck for the next!

 79. Nice blog here! Additionally your website a lot up fast! What host are you the use of? Can I am getting your associate hyperlink in your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

 80. You could certainly see your enthusiasm in the work you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. At all times follow your heart.

 81. Usually I don’t read post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to take a look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, very great article.

 82. Thank you, I’ve just been searching for information about this topic for a while and yours is the best I’ve discovered so far. However, what in regards to the bottom line? Are you sure about the source?

 83. Terrific work! That is the type of info that are meant to be shared across the internet. Disgrace on the search engines for now not positioning this publish upper! Come on over and discuss with my site . Thank you =)

 84. Helpful information. Lucky me I found your website unintentionally, and I’m shocked why this twist of fate did not came about earlier! I bookmarked it.

 85. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 86. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. many thanks

 87. It’s really a nice and useful piece of info. I am glad that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 88. Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and brilliant style and design.

 89. Very good written post. It will be useful to anyone who utilizes it, as well as me. Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 90. This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 91. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any points for newbie blog writers? I’d really appreciate it.

 92. I got what you mean , thankyou for putting up.Woh I am lucky to find this website through google. “Since the Exodus, freedom has always spoken with a Hebrew accent.” by Heinrich Heine.

 93. We absolutely love your blog and find many of your post’s to be just what I’m looking for. Do you offer guest writers to write content in your case? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a number of the subjects you write with regards to here. Again, awesome blog!

 94. What i do not realize is actually how you are not really much more well-liked than you might be right now. You are very intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here