Sporters TTV Buitenpost 1 verstevigen koppositie na walk-over in Katwijk

0
299

KATWIJK – De kampioenskansen vergroten; dat was zaterdag 24 november het doel van tafeltennissers Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman. Voor de een-na-laatste wedstrijd van het landelijke 3e-divisie-seizoen reden zij al vroeg in de middag naar Katwijk. In de kustplaats speelden zij de belangrijke uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van poule G: TTV Rijnsoever 1 (Jeroen Holten, Johan Vliegenthart en Pascal Breuer).

In eigen huis kende de Friese ploeg nog de nodige problemen met dit team, maar in Katwijk troffen zij een aangeslagen tegenstander. Hofman, Kuijer en van Tijum bleven zonder groots te spelen op de been in zowel de enkelwedstrijden, als het dubbelspel. Holten liet Hofman nog wel flink zweten. De lange Heerenvener wist een 10-6 achterstand in game vier ternauwernood om te buigen. Voor van Tijum bleef het zaterdag bij twee enkelspelzeges omdat Vliegenthart zijn laatste wedstrijd geblesseerd op moest geven. Dankzij dit makkelijk verdiende punt lieten de Buitenposters hun opponenten puntloos achter: 0-10.

Achtervolger Amsterdam ’78 won zaterdag fors van Pecos (8-2), maar kon niet voorkomen dat TTV Buitenpost verder afstand nam. Met nog één competitieronde te gaan staan Kuijer, van Tijum en Hofman nu vier punten los. Volgende week hopen zij in Ede (Gelderland) het kampioenschap definitief veilig te stellen. Daar nemen zij het op tegen BIT.NL, een team wat zich juist hoopt veilig te spelen.

Jeugd TTV Buitenpost 1 kampioen in de 1e klasse

De junioren van Buitenpost ontvingen afgelopen zaterdag thuis de nummer twee van de ranglijst en hadden aan een 6-4 overwinning genoeg om het kampioenschap binnen te slepen. Bij een 6-1 voorsprong was dit doel behaald en daarna liepen de jongens nog uit naar een 8-2 eindoverwinning. Romke Havinga was weer goed voor drie overwinningen, Sjouke Spijkerman en Michael Steendam moesten alleen hun meerdere erkennen in de sterke Bas van der Graaf. Douwe Kruizenga en Robin Schuur werden door alle Buitenposters aan de zegekar gebonden. Yde Weistra dubbelde samen met Romke Havinga naar een overwinning. Door het kampioenschap mag het team volgend seizoen uitkomen in de Noordelijke Jeugd Divisie.

Nog twee kampioenschappen te vieren in Buitenpost

Buitenpost 6 bij de senioren haalde afgelopen vrijdagavond het kampioenschap binnen in de regionale 3e klasse. Een week eerder werd bij de jeugd Buitenpost 3 kampioen in de 5e klasse.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here