Kampioen bij de wethouder

0
68

OPENDE – De 13 jarige Sytze van Dellen uit Opende is op het gemeentehuis van Grootegast warm onthaald door wethouder Elly Pastoor. Sytze is met zijn pony Mistery ASG in de klasse Z bij het springen kampioen van Nederland geworden. Hij deed dit tijdens de Hippiade in Ermelo.

De sympathieke maar ook fanatieke Sytze bleef foutloos op het basisparcours en mocht vervolgens als eerste de barrage in. Hij legde het allesbeslissende onderdeel in de snelste tijd af met zijn 14-jarige pony en dat leverde hem de gouden medaille en het kampioenslint op. Vorig jaar moest Sytze nog genoegen nemen met een zilveren plak met Mistery ASG. Wethouder Pastoor heeft van Sytze deskundig uitleg gekregen over de fijne kneepjes van de paardensport. Van de wethouder kreeg Sytze een bos bloemen die hij aan zijn moeder heeft gegeven omdat zij heel veel tijd en energie in zijn paardensport steekt. Ook kreeg hij een cadeaubon van de wethouder die hij bij een paardenwinkel kan besteden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here