Ongenode Gast: Bijna geflambeerde Sinterklaas gered in Zuidhorn

20
238

Tijd: 10.30 uur
Datum: 24 november
Plaats: Zuidhorn

ZUIDHORN – Vorige week kwam Sinterklaas in Nederland. In Friesland zelfs, waar hij alvast Surhuisterveen verblijdde met een bezoek. Afgelopen zaterdag was ook Zuidhorn aan de beurt om het aanstaande verjaardagsfeestje van de goedheiligman mee te vieren. Dit gebeurt traditioneel met een intocht die zijn weerga niet kent. Bijna alles is ten aller tijde tot in de puntjes geregeld. Bijna alles inderdaad, want op het laatste moment wil er nog weleens iets mis gaan. Zo geschiedde ook zaterdag, waar de ongenode gast een kijkje kwam nemen bij het Zuidhorner Sinterklaasfeest. Alles leek goed te gaan. Zwarte pieten die eens een keertje niet waren verdwaald, maar al vroeg op het podium stonden te dansen en pepernoten uitdeelden, massa’s kinderen vergezeld van hun ouders wachtend op de aankomst van Sinterklaas. Die liet even op zich wachten, dus werd er besloten er maar eens goede warming-up tegenaan te gooien op deze frisse ochtend. Terwijl de kinderen op de Overtuinen van links naar rechts deinden op de aanstekelijke deuntjes en carnavaleske klanken van de Snollebollekes, bedacht de Sint dat hij beter eerst nog even wat kon eten. Het zou namelijk nog een lange dag worden met diverse intochten in de Streek. Een eitje? Dat ging er wel in! Gelukkig meldde hij eerste netjes via een liveverbinding dat hij nog een eitje ging bakken alvorens naar het plein te komen en dat had de goedheiligman natuurlijk beter niet kunnen doen. Toegegeven, alles liep op rolletjes en dat was ook veel te mooi om waar te zijn, dacht ook de ongenode gast. Al snel sloeg de vlam in pan en veranderde het gebakken eitje in een geflambeerd ei. Rook steeg op uit de woningen boven de winkels aan de Overtuinen en even werd nog serieus gevreesd voor bloemenzaak en de supermarkt in het gebouw. Gelukkig lette Jellie Schoelier goed op en was de brandweer snel gebeld. Tot grote opluchting van Roland Turksema die natuurlijk niet zou hebben gewild dat het halve winkelhart van Zuidhorn in vlammen op zou gaan. Nog geen minuut later kwam met loeiende sirenes de rode wagen aangereden. Brandweerman Wietse Westra sprong dapper in de hoogwerker die toevallig op het plein stond geparkeerd en begaf zich richting de Sint die ongeduldig stond te wachten op de eerste verdieping. Opmerkelijk, Sinterklaas is natuurlijk een echte goedzak, maar heel erg galant is hij zeker niet, daar hij de arme mevrouw Hut in het brandende appartement achter liet. Maar goed, een paar minuten later zette de oude baas voet op vaste grond en kon het feest écht beginnen. Terwijl de zwarte pieten de handjes vol lekkernijen drukten, begaf de Sint zich richting het podium waar burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor de speciale gast een warm onthaal gaf. Nog ruim een maand is zij de burgemeester van de gemeente, maar nog altijd leren de inwoners steeds meer kanten van de burgermoeder kennen. Zo blijkt zij ook over een enorm zangtalent te beschikken, dat op verzoek van Sinterklaas werd getoond aan het publiek. Of het haar ook een handje vol pepernoten opleverde is onbekend, wel zal ook in haar thuishaven Nieuw-Buinen afgelopen weekend een schoen onder de schoorsteen hebben gestaan. Uiteraard bleef het nog lang onrustig in feestend Zuidhorn waar de komst van Sinterklaas luid zingend en vrolijk dansend werd gevierd. Met de ongenode gast die zelf ook de nodige pepernoten in zijn mond wist te stoppen.

20 REACTIES

 1. Thanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
  you will be a great author.I will make sure to bookmark your blog and will come back sometime soon. I
  want to encourage you to definitely continue your
  great job, have a nice day!

 2. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog based upon on the same subjects you discuss and
  would really like to have you share some stories/information. I know my readers would value your
  work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 3. If some one desires expert view concerning running a blog after that i propose him/her to pay a quick visit this web site, Keep up the nice
  work.

 4. naturally like your website however you need to test the spelling on quite
  a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I
  in finding it very troublesome to inform the truth however I’ll definitely come
  again again.

 5. It is really a nice and helpful piece of information. I am glad that you
  shared this useful info with us. Please stay us informed like this.
  Thanks for sharing.

 6. Having read this I thought it was extremely informative. I appreciate you
  spending some time and effort to put this short article together.
  I once again find myself personally spending way too much time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 7. You really make it seem so easy together with your presentation however I to find this topic
  to be actually something which I feel I’d by no means understand.

  It sort of feels too complex and very huge for me.
  I am looking forward on your next post, I’ll attempt to get the hang of
  it!

 8. Appreciating the time and energy you put into your website and
  detailed information you present. It’s good to come across a
  blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material.
  Fantastic read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 9. Hello There. I discovered your weblog the use of
  msn. That is an extremely smartly written article.
  I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your helpful info.
  Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here