Grijpskerk zit in de lift; Zuidhorn walst over Mamio

45
541

REGIO – Even een rondje door de regio voor het amateurvoetbal op zaterdag 1 en zondag 2 december. ’t Fean’58 zwichtte zaterdagmiddag voor koploper BCV. Grijpskerk wint opnieuw en nestelt zich in de middenmoot. Zuidhorn boekt een ruime zege bij Mamio en Fc. Grootegast geeft directe concurrent Glimmen het nakijken. Surhuisterveen lijdt een dure nederlaag zondagmiddag bij mededinger Irnsum.

Laten we beginnen bij ’t Fean’58 in Surhuisterveen. De Feanster kregen koploper BCV op bezoek en de gasten uit het Friese Burgum keerden huiswaarts met een 0-2 zege en de drie punten op zak. Verliezend ’t Fean’58-trainer Mark Bosma: ,,BCV is een sterke ploeg, zij hebben iets meer kwaliteiten dan ons”. Bosma smeedde een tactisch plan dat door zijn spelers in verdedigend opzicht aanvankelijk uitstekend werd uitgevoerd. BCV werd in aanvallend opzicht uitgeschakeld en creëerde weinig kansen. Hetzelfde gold eigenlijk voor de thuisploeg. ,,We stonden organisatorisch goed, maar konden voorin geen potten breken. Jammer”, blikt Bosma terug. De wedstrijd was in evenwicht, maar twee benutte strafschoppen deden ’t Fean’58 uiteindelijk de das om. Beide werden benut door Yorn Sikkenk. ,,Met name de eerste strafschop werd wel heel makkelijk gegeven door de scheidsrechter”, vond Bosma. ,,Dat waren zo’n beetje de enige twee kansen die zij gecreëerd hebben. Helaas wel twee bepalende momenten”. Ondanks de 0-2 nederlaag kijkt Bosma met een positief gevoel terug op de wedstrijd. ,,Ik hoop dat we uit de komende twee wedstrijden, voordat de winterstop begint, vier punten kunnen pakken, zodat we net onder de top-5 komen te staan”.

Van de 2e klasse gaan we naar 3B, alwaar Grijpskerk definitief de weg naar boven heeft gevonden door een 2-0 zege op Rijperkerk. ,,Het vertrouwen is weer terug, het klinkt weer als een klokje”, zegt Grijpskerk-trainer Jan Faber. Zowel Grijpkerk als Rijperkerk legden niet echt een goede wedstrijd op de mat, maar Grijpskerk ging effectiever te werk. ,,De kansen die we kregen, rondden we ook af”, blikt Faber terug. Spits Jorin de Boer, vorig jaar nog middenvelder, opende de score en behaalde daarmee zijn eerste ster (25 doelpunten in een seizoen, niet perse alleen in de competitie, red.) op Voetbalnoord.nl. Invaller Sietse Jager zorgde voor de 2-0 eindstand op een, volgens Faber, typische manier: ,,Sietse maakte weer een goal. Wederom op z’n Dirk Kuyts: sleuren slepen en maar weer gaan en gaan. Al met al een mooie dag voor de VV Grijpskerk”.

De wedstrijd tussen Niekerk en VIOD Driesum in diezelfde klasse ging zaterdagmiddag niet door in verband met een sterfgeval bij VIOD. Namens De Streekkrant sterkte toegewenst aan VIOD.

We vervolgen de 3e klasse tour naar de volgende letter in het alfabet, de C, waar Zuidhorn Mamio op een vette nederlaag trakteerde. In Groningen werd het maar liefst 1-7 voor de ploeg van trainer Kees Bouma. De gasten hadden voor rust de wedstrijd al moeten beslissen, met name Jaap Jacobs kreeg legio mogelijkheden. Hiervan wist hij uiteindelijk drie te benutten. Pas in de laatste twintig minuten liep Zuidhorn uit naar een 1-7 zege. Aart Sikkema, Jaap Jacobs (3x), Bart Brandts Buys, Jan Peter Steenbergen en Thijs Zwarteveen waren de doelpuntenmakers namens Zuidhorn. Door de zege en het verlies van Be Quick 1887 is Zuidhorn een plekje gestegen naar de tweede plaats achter koploper SC Loppersum. ,,We waren de betere ploeg. Het gaat lekker”, aldus trainer Bouma.

Ook Fc. Grootegast kende een prettige zaterdagmiddag. De ploeg van trainer Rob Vliek won in een niet bijster goed duel met 0-2 bij directe concurrent Glimmen. ,,Het was echt zo’n wedstrijd: wie het eerst scoort, die wint”, vertelt Vliek. Tim Veenstra zette uit een rebound de gasten op een 0-1 voorsprong. Vlak daarna kreeg diezelfde Veenstra zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Met tien man maakte Rolf Hazenberg vlak voor tijd de bevrijdende 0-2. ,,Een doelpunt die het vermelden waard is”, vindt Vliek. ,,Iets over de middellijn schoot Rolf de bal over de keeper heen. Een prachtdoelpunt”. Een belangrijke zege van Grootegast dat door de zege is opgeschoven naar de negende plek. Komend weekend komt hoogvlieger Groen Geel op bezoek. ,,Een goede ploeg, misschien zit er een stunt in”, aldus Vliek.

De situatie van De Lauwers in 4C is na dit weekend onveranderd: de ploeg blijft hekkensluiter met nul punten. Tegen het sterke Helpman lag dat ook in de lijn der verwachting. De ploeg van trainer Nico Roorda, die De Lauwers na dit seizoen zal verlaten, moest in de eerste helft alle vijf tegentreffers slikken. Alvorens de gasten uit Groningen de score openden, kreeg Thomas Nieuwenhuis een goede kopkans uit een corner. Zijn inzet ging over. Na rust liet Helpman het gaspedaal wat los, waardoor De Lauwers niet ruimer onderuit ging dan 0-5. Door de winst is Helpman de nieuwe koploper van de 4e klasse C, ook dankzij het verlies van Velocitas 1897 bij ONR in Roden.

Dan switchen we voor de verandering nog even naar de zondag. Surhuisterveen was lekker bezig in de 4e klasse B, maar moest zondagmiddag op een belabberd veld zijn meerdere erkennen in directe concurrent Irnsum. ,,Als je wat wilt, dan moet je dit soort wedstrijden winnen”, vindt trainer Jacob Russchen, Na een kwartier spelen kwamen de Veensters op een 1-0 achterstand door Hylke Fennema. ,,Wij kregen goede kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar verzuimden dat te doen”. In de tweede helft kwam Irnsum uit een corner op een 2-0 voorsprong. Vlak daarna scoorde Blend Barzingi de aansluitingstreffer uit een mooie aanval. Surhuisterveen kreeg kansen via Bart Cazemier, Bas Bosgra, Barzingi en invaller Leon van Dijk op een beter resultaat, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen. ,,Al met al waren we niet effectief genoeg en hebben we uiteindelijk terecht verloren”, aldus Russchen.

Foto: Pelikaan S tegen VV Zuidhorn, uit archief de Streekkrant.

45 REACTIES

 1. I simply want to tell you that I am just all new to blogs and certainly loved your blog. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You amazingly have outstanding well written articles. Thanks a lot for sharing with us your website page.

 2. Thank you for some other informative website. The place else may just I am getting that type of info written in such an ideal method? I’ve a mission that I’m simply now operating on, and I have been on the look out for such information.

 3. I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

 4. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 5. I definitely wanted to compose a quick remark in order to appreciate you for these magnificent tactics you are giving on this website. My time-consuming internet research has now been compensated with reliable information to exchange with my contacts. I would tell you that most of us visitors are really blessed to dwell in a useful website with so many brilliant people with helpful advice. I feel rather fortunate to have encountered the web site and look forward to so many more thrilling minutes reading here. Thanks once again for all the details.

 6. Hi there! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 7. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you However I am experiencing situation with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 8. I was just looking for this information for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this type of informative sites in top of the list. Usually the top websites are full of garbage.

 9. I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!

 10. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful information specially the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

 11. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch! “No one can wear a mask for very long.” by Seneca.

 12. Thanks for some other excellent article. The place else may anybody get that kind of information in such a perfect means of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 13. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 14. I do believe all of the ideas you’ve introduced in your post. They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too brief for starters. May just you please lengthen them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 15. My husband and i were absolutely joyful Louis could finish off his investigation via the ideas he came across when using the blog. It’s not at all simplistic just to always be handing out methods that many some others have been selling. Therefore we consider we have got the website owner to give thanks to because of that. The main illustrations you made, the easy blog menu, the relationships you help to engender – it’s got mostly awesome, and it’s assisting our son and the family reckon that the subject matter is exciting, and that is unbelievably pressing. Many thanks for the whole thing!

 16. Thank you for some other excellent post. The place else may anybody get that kind of information in such an ideal method of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the search for such info.

 17. Hi there, I found your website by means of Google while searching for a similar matter, your web site got here up, it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

 18. Spot on with this write-up, I actually suppose this website wants much more consideration. I’ll probably be once more to read way more, thanks for that info.

 19. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 20. I’ve observed that in the world nowadays, video games are classified as the latest popularity with children of all ages. Periodically it may be not possible to drag your family away from the games. If you want the very best of both worlds, there are several educational activities for kids. Great post.

 21. Wonderful items from you, man. I have bear in mind your stuff previous to and you’re simply too excellent. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the best way in which you are saying it. You are making it entertaining and you still take care of to stay it wise. I can not wait to learn much more from you. That is really a great site.

 22. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 23. I needed to post you one very small remark so as to say thanks yet again on your breathtaking solutions you’ve contributed on this site. It’s certainly incredibly open-handed with people like you to deliver publicly all that a lot of people might have made available for an electronic book in order to make some money for their own end, precisely now that you could possibly have done it in the event you desired. The solutions in addition served as the great way to comprehend some people have a similar fervor really like mine to see many more with regards to this issue. I’m certain there are millions of more enjoyable occasions up front for many who start reading your blog post.

 24. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

 25. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage? My blog site is in the exact same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thanks!

 26. Somebody essentially help to make seriously posts I would state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular publish incredible. Magnificent job!

 27. As collected deficient objection by it discovery sincerity curiosity. Quiet decay who round three world whole has mrs man. Built the china there tried jokes which gay why. Assure in adieus wicket it is. But spoke round point and one joy. Offending her moonlight men sweetness see unwilling. Often of it tears whole oh balls share an.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here