Doezum teleurgesteld over afwijzing subsidie dorpshuis

10
204

DOEZUM – Met teleurstelling is er gereageerd op de afwijzing van de subsidieaanvraag uit het Leefbaarheidsfonds van de provincie Groningen. Voor de realisatie van een dorpshuis, inclusief zes appartementen in het voormalig kerkgebouw de Haven, was bij het leefbaarheidsfonds een aanvraag ingediend van 500.000 euro. Dit bedrag zou ongeveer een derde deel van de totale realisatiekosten afdekken. Met de afwijzing is het dorp voorlopig terug bij af. De stuurgroep die namens Dorpsbelangen zich inzet om tot realisatie van een volwaardig dorpshuis voor het dorp Doezum te komen, gaat zich daarom de komende tijd beraden over wat hun nu te doen staat.  In overleg met Dorpsbelangen en de Protestantse Gemeente Doezum zal bekeken worden of er levensvatbare alternatieve mogelijkheden voor handen zijn die een nieuwe aanvraag bij het Leefbaarheidsfonds rechtvaardigen. Een niet onbelangrijke andere factor is het feit dat de stuurgroep nu te doen heeft met de nieuwe gemeente Westerkwartier.  Met  de oude gemeente Grootegast, die zich altijd welwillend had opgesteld,  waren er korte lijnen. Nu moeten er nieuwe contacten opgebouwd worden. Doezum klampt zich derhalve maar vast aan het feit dat nagenoeg alle politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s dorpshuizen  een belangrijke spilfunctie toebedelen en dat deze in geen enkel dorp mag ontbreken.

 

10 REACTIES

 1. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I
  could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time
  and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 2. Hey there! I’ve been following your website for a long time now and finally got the bravery to go ahead and
  give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to mention keep up
  the great work!

 3. Hello, I do think your website might be having browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however,
  when opening in IE, it has some overlapping issues. I simply
  wanted to provide you with a quick heads up! Besides
  that, great site!

 4. Hi my friend! I wish to say that this article is amazing, nice
  written and come with approximately all important infos.
  I would like to see more posts like this .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here