Amnesty schrijfmarathon; schrijven voor mensenrechten

8
158

GROOTEGAST – Op veel plaatsen werd er op 10 december geschreven. Deze dag was de Internationale Dag van de Mensenrechten en stond in het teken van de Amnesty Schrijfmarathon. Ook in de bibliotheek van Grootegast werd druk gepend, onder meer door burgemeester Ard van der Tuuk. Dit jaar werd er geschreven om vrouwelijke mensenrechtenactivisten een hart onder de riem te steken. Schrijvers konden het opnemen voor Atena Daemi uit Iran, de vermoorde Marielle Franco uit Brazilië, Nonhie Mbuthuma uit Zuid-Afrika, Geraldine Chacon uit Venezuela, Nawai Benaissa uit Marokko, Pavitri Manjhi uit India, Gulzar Duishenova uit Kirgizië en Vitalina Koval uit Oekraïne. Het schrijven heeft resultaat, blijkt uit het verleden. Machthebbers kunnen miljoenen doelgerichte schrijfacties uit alle hoeken van de wereld niet zomaar naast zich neerleggen. De cijfers van 2017 liegen er niet om: zeven van de tien mensen voor wie we toen schreven, kennen vandaag een beter leven en meer respect voor hun mensenrechten.

8 REACTIES

 1. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets
  I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would
  have some experience with something like this. Please let me know
  if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
  updates.

 2. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that
  I’ve truly loved surfing around your weblog posts. After all I
  will be subscribing in your rss feed and I hope you write again very soon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here