Curaçao helend voor vrouwen met borstkanker

0
69

“Je weet waarvoor je daar bent, je kiest even voor jezelf”

CURACAO/GROOTEGAST – Regelmatig organiseert Stichting Curare retraites voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. “Er even uit, een moment voor jezelf”, legt Nicolien de Kroon uit Grootegast uit. In november is een groep van zeven vrouwen naar Curaçao vertrokken om daar twee weken lang verwend te worden. Nicolien: “Het is altijd een bijzondere ervaring, maar deze was heel speciaal. Op het programma stond onder meer het zwemmen met dolfijnen. Niet iets dat de meeste mensen vaker doen.”

De meeste vrouwen kennen elkaar niet bij aanvang van de reis. Meestal dus een spannend moment, wetende dat je je eigen nare ervaringen gaat delen met deze vrouwen. “Toch slaat dat gevoel al snel om”, stelt Nicolien. “Deze vrouwen kennen elkaar niet, hebben niet de dezelfde achtergrond, krijgen niet dezelfde behandeling maar delen wel dezelfde diagnose: borstkanker. Je weet waarvoor je daar bent en waarom je mee gaat, je kiest even voor jezelf.” Dat er een mooi programma is samengesteld helpt uiteraard ook mee. Gedurende twee mooie weken onder het tropische zonnetje werden de vrouwen getrakteerd op aquafit in zee, zwemmen met dolfijnen, reikibehandelingen, yoga, massages, verwerkingssessies en nog veel meer. “Heel bijzonder was ook het contact met lotgenoten van het eiland”, blikt Nicolien terug. “Nederlandse vrouwen deelden hun ervaringen met de Curaçaose vrouwen tijdens een gezellige picknick en later een barbecue. Er zijn contacten ontstaan die blijven bestaan, ook na de reis.” De conclusie luidt dan ook dat het –ondanks de reden van de reis- een behoorlijk vrolijke trip is geweest naar een bijzonder vrolijk eiland. De reis zal op 19 december dan ook ongetwijfeld ter sprake komen tijdens een speciale informatieavond in het Heirhuys van Visvliet, waar iedereen deze dag welkom is tussen 19.00 en 20.30 uur om zich te laten informeren over het goede werk van Stichting Curare. Mensen die de stichting willen steunen zijn welkom om loten te kopen voor een lekker lang weekendje weg in Warfstermolen. Marquerite van der Linden heeft dit weekendje weg in haar Bed & Breakfast ‘In the Middle of Nowhere’ ter beschikking gesteld. De loten –á 10 euro per stuk- zijn te koop via www.curare.nl. Wel snel zijn, want op 20 december loopt de actie af, waarna op 21 december de winnaar wordt getrokken en bekend gemaakt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here