Burgemeester: “Niet lullen, maar poetsen. Zo doen jullie dat hier, met elkaar en voor elkaar”

20
292

Gemeenteraad Grootegast feestelijk uitgezwaaid

GROOTEGAST – Tijdens een feestelijke laatste raadsvergadering nam het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast vorige week afscheid van de gemeenteraad. De laatste gemeenteraad van de gemeente die op 1 januari samen gaat met de gemeenten Leek, Zuidhorn en Marum in de nieuwe gemeente Westerkwartier. Maar niet voordat burgemeester Ard van der Tuuk iedereen in het algemeen én met een persoonlijk woord bedankte voor de mooie jaren en de getoonde inzet.

“Met de herindeling dichtbij dringt en dreigend afscheid zich op”, sprak de burgervader. “Vandaag nemen we afscheid van de laatste volksvertegenwoordiging van de gemeente Grootegast. Maar we nemen ook afscheid van een bewogen raadsperiode, met veel mooie momenten maar ook met verdriet en verlies. Zo verloor u in korte tijd zowel wethouder Kor de Wagt als burgemeester Kor Dijkstra. Twee mannen die veel hebben betekend voor Grootegast als gemeente. Dat toont de veerkracht en de saamhorigheid die uw gemeenschap zo ongelofelijk sterk en uniek maakt.” Als aanvullend voorbeeld van die veerkracht en saamhorigheid haalde Van der Tuuk ook het actuele gebeuren rondom Bloum Bloemen & Sfeer aan. Daar reed drie weken geleden een busje de gevel in waardoor de zaak –vlak voor de drukke kerstperiode- werd verwoest, de jonge onderneemster Simone Jonkman achter latend met een enorme ravage. Van der Tuuk: “Collega-ondernemers staken meteen de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen om haar te helpen. Na een paar dagen hadden ze een ander pand gevonden, vervingen ze elektriciteit en plafonds en kon de zaak voor de kerstdrukte aan weer draaien. Niet lullen, maar poetsen. Zo doen jullie dat hier, met elkaar en voor elkaar. Veerkracht en saamhorigheid.” Ard van der Tuuk roemde de constructieve houding van de gemeenteraad, die ondanks politieke, religieuze of persoonlijke geschillen nooit de dialoog uit de weg zijn gegaan en oog hebben gehad voor het gemeenschappelijke belang. Tevens prees de burgemeester het ondernemerschap en de visie van de Grootegaster gemeenschap. “Zit het eenmaal in de kop, dan komt het er. Zo kwam er ooit iemand een collectebus op de balie plaatsen met wat Legoblokjes erbij. Het idee? Een Legomuseum. Het resultaat? Inmiddels staat er een heus Museumplein. In Grootegast kan dat gewoon.” Met dank aan de raad, stelde Van der Tuuk. “U gaf de inwoners vertrouwen en ruimte om te pionieren. Als het niet ging zoals het moest, dan moest het maar zoals het ging.” Het heeft de gemeente een heleboel mooie voorzieningen opgeleverd, vindt Van der Tuuk. “Kijk naar het Curringherveld, MFA Grootegast en de familieglijbaan in De Woldzoom die met vereende krachten is gerealiseerd.” Volgens de burgervader heeft de gemeente Grootegast de aanstaande fusiepartners écht iets moois te bieden. “Dat is de kunst die de inwoners van de gemeente verstaan om vastberaden, met visie en doorzettingsvermogen stapje voor stapje de omgeving een stukje mooier te maken. De kunst van de dialoog, van missiewerk en de lange adem. Met eenzelfde mentaliteit waarmee onze Abel Tasman dapper vanuit Lutjegast vertrok om uiteindelijk de andere kant van de wereld te ontdekken. Dat, lukte ook gewoon.” Na de persoonlijke woorden gericht aan alle raadsleden werd de laatste raadsavond afgesloten ‘op z’n Grootegasts’. Dus met vrolijke noten, een hapje en een drankje. Koor Mosterd na de Maaltijd zong de bekende meezingers en was ook gelegen gehoor te geven aan een aantal verzoeknummers. Daarin werden zij bijgestaan door gastzangers Mark de Haan en Ard van der Tuuk die, mochten ze straks na de herindeling te veel vrije tijd hebben, zich gewoon kunnen aansluiten bij het mannenkoor. De sfeervolle beelden van het optreden zijn te vinden op www.destreekkrant.nu.

20 REACTIES

 1. I’m not sure why but this web site is loading very slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 2. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a year and
  am nervous about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
  Any help would be greatly appreciated!

 3. I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be exactly what I’m looking for.
  Do you offer guest writers to write content for you personally?
  I wouldn’t mind composing a post or elaborating on many of
  the subjects you write regarding here. Again, awesome website!

 4. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It
  absolutely useful and it has helped me out loads.
  I hope to give a contribution & help different customers like its helped me.

  Great job.

 5. Do you mind if I quote a few of your posts as long as
  I provide credit and sources back to your website? My blog site is in the exact same niche
  as yours and my users would really benefit from a lot of the information you
  present here. Please let me know if this okay with you.
  Appreciate it!

 6. My family members all the time say that I am killing my time here at net, however I know I am getting familiarity daily by reading thes nice articles or reviews.

 7. Hey I know this is off topic but I was wondering if you
  knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
  newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you would have some
  experience with something like this. Please let me know if
  you run into anything. I truly enjoy reading your
  blog and I look forward to your new updates.

 8. Hi there! I know this is somewhat off-topic however I had to ask.
  Does operating a well-established blog such as yours require a lot
  of work? I’m completely new to blogging but I do write in my diary every day.
  I’d like to start a blog so I can share my personal experience and feelings online.
  Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring bloggers.
  Thankyou!

 9. Thank you a lot for sharing this with all folks you really
  realize what you are speaking about! Bookmarked. Kindly
  also discuss with my site =). We may have a link exchange
  agreement between us

 10. Fine way of describing, and good paragraph to take information regarding my presentation subject, which i am going to deliver in academy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here