Dick Blaauw

4
247

Ex-voorzitter Korfbalvereniging Zunobri

ZUIDHORN – “Toen Matthijs Slager mij vier jaar geleden vroeg of ik misschien het stokje van hem wilde overnemen, heb ik eerst even beraad gehouden met mezelf. Voorzitter doe je met full commitment of niet. Hans Luining is in die tijd gevraagd om penningmeester te worden. Samen besloten we: als jij het doet, doe ik het ook. Ik heb Matthijs gebeld en gezegd ‘it giet oan!’ Samen met Hans ben ik in het bestuur gestapt. Betrokken was ik al, mijn zoon en dochters korfballen er. Hoe ik de club aantrof?  Het ledenaantal lag aan de lage kant. Ergens tussen de 55 en 65 geloof ik. De sfeer in de club was hartstikke goed en financieel kon het wel iets beter. Daarnaast zag ik dat er zwaar geleund werd op een vaste groep vrijwilligers die het al lange tijd deden. Vanuit het bestuur wilden we het financieel weer beter op orde krijgen en het aantal leden zien groeien. Dit alles natuurlijk met behoud van de goede sfeer in de club. Daarnaast vonden we het ook belangrijk om steeds meer leden actief te krijgen in de club zodat de vaste groep met vrijwilligers ontlast werden en er vernieuwing zou ontstaan. Hoe we dit alles voor elkaar gekregen hebben? Door in de club mensen aan te sporen om mee te helpen en te kijken wie welke activiteit het beste kon vormgeven. Het gevolg was dat er veel nieuwe mensen in de commissies of in het bestuur zijn gestapt en er meer ruimte is ontstaan voor nieuwe ideeën en veranderingen. Het resultaat is dat we nu, vier jaar later, gegroeid zijn qua ledenaantal. We hebben nu zo’n 85 leden, zijn financieel gezond en zijn er een kleine 50 vrijwilligers actief zijn in onze vereniging! Ik denk dat dit laatste de belangrijkste winst is. Dit zodat niet alle taken bij een paar personen komen, maar verdeeld worden over meer leden. Op die manier is het ook vol te houden.  Naast groei en plezier vinden we het natuurlijk ook belangrijk om sportief te groeien. Dit is belangrijk om als vereniging te blijven groeien en om mensen aan je club te binden. Sportieve groei is bij ons steeds meer in opmars. Om dat te bereiken moet je mensen vinden die dezelfde ambitie hebben en die het ook nog eens over kunnen brengen. Die hebben we gelukkig gevonden. Dit gaan we volgens mij dan ook in de komende jaren terug zien in de prestaties.  Ik kijk met plezier terug op vier jaar voorzitterschap. Maar nu is het mooi geweest. Ik wil graag meer tijd en ruimte voor andere zaken. Voorzitter ben je altijd. Het is nooit: ‘nu even niet’.  En bovendien vind ik dat vernieuwing voor de club belangrijk is.”

4 REACTIES

 1. Hey there I am so grateful I found your web site, I really found you by
  accident, while I was researching on Google for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a fantastic post and a all round thrilling blog
  (I also love the theme/design), I don’t have
  time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also
  included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up
  the fantastic work.

 2. I am really impressed along with your writing abilities and
  also with the structure on your blog. Is this a paid topic or did you modify it yourself?
  Anyway stay up the nice high quality writing, it is uncommon to peer a
  nice blog like this one today..

 3. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.
  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.

  Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here