Joas bakt ruim 1.000 oliebollen; Voedselbank verheugd met 375 euro

7
139

ZUIDHORN – De oliebollenactie van Joas Mechielsen uit Zuidhorn was een enorm succes. In de week voor de jaarwisseling stroomden de bestellingen binnen, waarna er ruim duizend oliebollen gebakken moesten worden. 23 kilo oliebollenmix, 20 liter zonnebloemolie, 6 kilo rozijnen, 16 keukenrollen, 3 frituurpannen en een groenwit hart waren nodig om deze klus te klaren. Met succes dus, want alle bestellingen waren op tijd klaar zodat iedereen oudejaarsdag aan de oliebollen kon. De actie heeft ervoor gezorgd dat Joas ook komend seizoen op de tribune zit bij FC Groningen én dat Voedselbank Westerkwartier 375 euro overhandigd heeft gekregen. Hielke Faber van Voedselbank Westerkwartier heeft het geld in ontvangst genomen en is ontzettend blij met de getalenteerde oliebollenbakker. “Niets dan respect voor Joas, die ook mijn eigen dochters heeft geïnspireerd om oliebollen te bakken voor de Voedselbank.” Het geld dat Joas heeft opgehaald met zijn actie zal besteed worden aan kinderen. Te denken valt aan een “verjaardagspakket”, zodat een jarige kan trakteren op school, thuis een feestje kan geven en versiering kan ophangen, Sinterklaascadeautjes ontvangt en in de vakantie leesboekjes krijgt. Van de gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank zijn er 80 à 90 kinderen bij, dus valt er nog veel te verbeteren. Aan de vrijwilligers zal het niet liggen, meldt Hielke die het geweldige aantal van 85 vrijwilligers noemt. “Er is echter een gebrek aan chauffeurs”, zegt hij. “Deze hebben we hard nodig, waarbij het belangrijk is dat de chauffeurs in staat zijn om enig tilwerk te doen. Zij gaan namelijk ook langs supermarkten en aardappelboeren om waren op te halen. De tijdsinvestering is 3 uur per dag, namelijk van 9 tot 12 uur. Via de site www.voedselbankwesterkwartier.nl kunnen mensen contact met ons opnemen.”

7 REACTIES

 1. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for wonderful info I was looking for this information for my mission.

 2. Hello! Would you mind if I share your blog with my facebook group?
  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Many thanks

 3. I believe that is among the such a lot significant information for me.
  And i’m glad studying your article. But should observation on few normal issues,
  The web site taste is ideal, the articles is actually
  nice : D. Good process, cheers

 4. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.
  I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here!

  Good luck for the next!

 5. This is really interesting, You’re a very skilled blogger.

  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your excellent
  post. Also, I have shared your website in my social networks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here