Dorpskerk viert diversiteit met regenboogvlag

0
104

ZUIDHORN – Net als in veel andere kerken in Nederland wappert bij de Dorpskerk van Zuidhorn een regenboogvlag. Hiermee spreekt de Dorpskerk zich uit tegen het onbarmhartige standpunt in de zogenaamde Nashville verklaring, waarin mensen die niet-heteroseksueel zijn veroordeeld worden. “Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat we als Dorpskerk diversiteit omarmen, maar een dergelijke verklaring doet ons toch beseffen dat het belangrijk is om ons te blijven uitspreken tegen angst, voor liefde”, aldus scriba Marjanne Beiboer. “We zien de bijbel als een boek dat ons uitdaagt om een weg te gaan van gerechtigheid, vrede en zorg voor de aarde en onze naasten. De kerk mag juist een plek zijn waar je ruimte krijgt om te worden wie je bent, in al je eigenheid en waar je de zegen ontvangt over een relatie van liefde. We vinden het belangrijk dat gesprek mogelijk blijft over wat je ten diepste drijft, niet in een verklaring, maar van mens tot mens.” Zoals iedere vrijdag staan op 18 januari tussen 14:00 en 16:30 uur de deuren van de Dorpskerk open en kunnen mensen een kaarsje branden, met iemand in gesprek gaan of stil worden. Op vrijdag 18 januari kan men in het bijzonder een reactie achterlaten, die reacties worden meegenomen in de viering op zondag 20 januari om 9:30 uur. “We vieren diversiteit en omarmen liefde!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here