Eerste driepunter voor De Lauwers; Zeester sterker dan ‘concurrent’ Noordpool

10
1447

STREEK – Er werd afgelopen weekend weer volop gevoetbald op de velden in de Streek. Het meest in het oog springende duel, de Kanaalderby tussen Aduard 2000 en VV Zuidhorn vindt u elders in deze krant. In de hoofdklasse trad VV Buitenpost op eigen veld aan tegen AZSV uit Aalten. 250 toeschouwers zagen de Blauwkes een matige pot spelen tegen een tegenstander die al vier duels op rij geen tegendoelpunt hoefde te incasseren. Veel balverlies en verloren persoonlijke duels zorgden ervoor dat ook Buitenpost de doelman van de tegenstander niet wist te verschalken. 0-2 werd het zaterdag in Friesland. “We wisten dat AZSV een lastige en stugge tegenstander was die heel weinig goals tegen krijgen”, aldus coach René van der Weij. “We krijgen een hele goede mogelijkheid met Rob Dijkstra die hem helaas verkeerd meeneemt, anders staat hij alleen voor de keeper. De tegengoal is slecht verdedigd van ons. We kijken alleen maar naar de bal en reageren te laat. De eerste kans is gelijk raak. Dan kan AZSV met al hun ervaring gaan verdedigen en counteren. Helaas hebben we in de tweede helft geen kans meer gehad. Twee wedstrijden achter elkaar terecht verloren. We blijven positief want er is niks aan de hand, we hebben alles in eigen hand.” VVI en ’t Fean ’58 hielden elkaar in de klasse 2I in evenwicht. Een punt waar vooral de Feansters erg gelukkig mee zijn. VVI liet in een hectische slotfase een 2-0 voorsprong uit handen glippen. Harm Vrij en Jens Hamstra tekenden voor de doelpunten van ’t Fean ’58. VV Niekerk moet opnieuw een zware nederlaag incasseren in de klasse 3B. In en tegen Twijzel werd het 6-2 voor de thuisploeg. Daarmee komt het aantal tegendoelpunten van de roodhemden dit seizoen op 46. Het belooft een zwaar tweede seizoenshelft te worden voor de Niekerkers. Voor VV Grijpskerk verliep de zaterdag niet veel beter. In Zwaagwesteinde verloor de ploeg van trainer Jan Faber met 5-1 van de gelijknamige thuisploeg. Ietwat geflatteerd, maar niet minder pijnlijk. In de klasse 3C kreeg Fc Grootegast de kans om goede zaken te doen. Tegenstander Holwierde zou bij een driepunter gepasseerd worden. En na de remise van Aduard 2000 tegen Zuidhorn konden de groenen ook weglopen bij paarswitte Aduarders. Het mocht niet zo zijn. Het publiek in Holwierde kreeg een wedstrijd te zien waarbij vooral de wind het spel bepaalde. 0-0 stond er na 90 minuten op de bordjes, waardoor Grootegast in de onderste regionen blijft hangen. ASC’75 deed in Augustinusga wel goede zaken in de strijd tegen degradatie. Boerakker werd in de klasse 4C met 5-1 teruggewezen. Groot feest in Warfstermolen waar De Lauwers eindelijk een driepunter boekten. De wedstrijd tegen RWF eindigde in 3-2. RWF kwam in de 19e minuut op voorsprong. Lang duurde dat niet, want even later rondde Sander Wilpstra een mooie actie van Frans van Wieren netjes af. Na rust was het de grote Bauke-Pieter Nieuwenhuis show, laat trainer Nico Roorda weten. De Burumer middenvelder tilde hoogstpersoonlijk de score naar 3-1. RWF deed nog wat terug, maar de punten bleven dus –voor het eerst dit seizoen- in Warfstermolen. OKVC verloor in Wijnjewoude van ODV. Na vijf minuten spelen liet Johan Niemeijer de Olhoofster gasten als eerste juichen; 0-1. Lang duurde voorsprong niet, 2 minuten later was het ODV dat de bordjes weer in evenwicht zette. In de tweede helft nam de thuisploeg afstand van OKVC in een wedstrijd die eindigde in 3-1. Het onderonsje tussen Friese Boys en GSVV in de klasse 5C leverde geen doelpunten op. Tenminste, geen geldige. Friese Boys leek vlak voor tijd de winst te pakken, maar het doelpunt van Sander Hoekstra werd wegens buitenspel afgekeurd. Op de vraag of GSVV tevreden is met de puntendeling antwoordde Cor Hoeksma: “Dat ligt eraan. In de beginfase lieten wij het liggen. Tegen het einde kreeg Friese Boys kansen en toen was ik wel blij met 0-0. Wij hebben meestal geen probleem met scoren, maar vandaag lukte het even niet. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel punten gaan pakken. Als we volgende week drie punten pakken tegen Lions kunnen we weer naar boven kijken”. De verdediger van GSVV viel zaterdagmiddag geblesseerd uit. “Ik hield in bij een duel en dat moet je nooit doen”. Zeester mocht zaterdag op bezoek bij Noordpool in een duel waarin de Zoutkampers definitief afstand konden nemen van de gastheren. Dat geschiedde al in het eerste bedrijf dankzij doelpunten van Vince van der Veen en Henri Nienhuis. Een eigen doelpunt zorgde voor het derde feestje. Eveneens in de klasse 5D wisten ZEC en Ezinge allebei twee keer te scoren; 2-2.

Foto: Hans Zwamborn, vv Buitenpost-AZSV.

10 REACTIES

 1. Yesterday, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to
  see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be
  a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.

  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 2. Heya i’m for the first time here. I came across this board and
  I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and
  help others like you aided me.

 3. I do not know if it’s just me or if everybody else experiencing problems with your blog.
  It appears as though some of the text on your content are running
  off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This may be a issue with my internet browser because I’ve had this happen before.
  Cheers

 4. you are actually a good webmaster. The web site loading speed is incredible.
  It seems that you are doing any distinctive trick. In addition, The
  contents are masterwork. you’ve performed a wonderful job in this subject!

 5. Hello superb website! Does running a blog such as this require a lot of work?
  I’ve virtually no knowledge of computer programming however I was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, should you have any suggestions or tips for new blog owners
  please share. I know this is off subject but I simply needed to ask.

  Thanks!

 6. Link exchange is nothing else but it is simply placing the other person’s
  blog link on your page at proper place and other person will also do same in support of you.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here