Wethouder in beweging tijdens fittest met ouderen

0
163

SURHUISTESRVEEN – “Kom in beweging!”, riep wethouder Jouke Spoelstra donderdag 21 maart tijdens de eerste fittest in de Surventohal in Surhuisterveen. De groep aanwezige ouderen kwamen hierop in actie. “Achtkarspelen wil het sporten en bewegen onder inwoners van 65-80 jaar stimuleren”, aldus de wethouder. “Daarom doen we deze fittest en kunnen de deelnemers kennismaken met een sport naar keuze.” Met het project ‘Kom in Beweging!’ worden gezondheid en lichamelijke vaardigheden gemeten met korte testjes. Volgens wethouder Jouke Spoelstra is dat belangrijk. “Elke deelnemer moet op een verantwoorde manier starten met sport en bewegen.” Doel van het project is dat deelnemers kennis gaan maken bij een beweeggroep of sportvereniging naar keuze. Voor het zover is, volgt eerst een gesprek waarin de deelnemers een persoonlijk beweegadvies krijgen die aansluit op hun interesse. Naast het bewegen, speelt een gezellige sfeer en sociaal contact ook een grote rol. “Het is belangrijk dat onze oudere inwoners energiek en vitaal in het leven staan”, zegt Spoelstra. “We verwachten dan ook dat veel inwoners hun fitheid laten meten en waar nodig verbeteren.”