Aduard 2000: geen overtuiging en niet gelukkig

|
| Foto: |

Vroeg tegendoelpunt doet paars-witten de das om in derby tegen CSVH

ADUARD – De aloude streekderby Aduard-CSVH werd al in het beginstadium beslist. Een onterecht doelpunt hielp CSVH in het zadel. Aduard trok met name in de tweede helft fel van leer maar wist geen bres te slaan in de verdediging van de gasten.

Aduard was over het geheel genomen niet overtuigend, maar het geluk zat ook bepaald niet mee. In de afwerking en pech met beslissingen van de scheidsrechter. Het vroege doelpunt viel nadat Aduard een ingooi verdiende, maar de scheidsrechter de andere kant op wees. Het werd de thuisclub meteen fataal, in de derde minuut. Joost van der Meijs gaf vervolgens de voorzet, die bekwaam werd afgerond door Ali Albayrak. De voorsprong was in de eerste helft wel verdiend. De Hoogkerkers waren baas op het terrein van de streekgenoot (de derby trok veel toeschouwers, met name uit Hoogkerk), al deelde Aduard ook de nodige speldenprikken uit. Nadat CSVH na de vroege goal de kans op 0-2 liet liggen kwam Barteld Faber op links door een mikte in de rechter hoek, waar de keeper nog net bij kon. Even later een lage volley van Albert Nieuwenhuis, die ook buiten het kader bleef. Na een moeizaam begin kwam er iets meer dreiging van de kant van Aduard tegen een CSVH dat vlotter combineerde en meer klasse in huis heeft (en dat zonder spelmaker Enrico Wardenier, die geschorst aan de kant toekeek). Het bleef halverwege bij slechts 0-1. Alles was nog mogelijk in de attractieve partij. In de tweede helft gooide de paars-witte brigade van Theo Migchelsen alle schroom van zich af en liet zich meteen gelden. Een prachtige steekbal van Eltjo Velting bereikte Jeffrey Eggens, die tegen doelman Sander Mulder aanschoot. Een tweede mogelijkheid was een uithaal die hoog over vloog. De bedoelingen waren duidelijk: aanvallen. De kansen stapelden zich op voor Aduard. Een mooie steekpass van Remco van Merode door het centrum kwam wederom voor de voeten van Eggens, die het weer net niet kon afmaken. Aan de andere kant was Johan Honebeek dichtbij 0-2. Zijn harde schuiver werd nog net met de voet van richting veranderd, naar de goede kant van de paal voor Aduard. De gastheren dicteerden het spel in de tweede helft, maar hadden geen geluk in de afwerking. Halverwege de tweede helft een grote kans, die echter afgefloten werd door arbiter Noppers, die verzuimde de voordeelregel toe te passen. Even later een splijtende pass van Faber op wederom Eggens, die te snel en te zwak inschoot. Aduard had op basis van de goede tweede helft zeker een punt verdiend. CSVH viel ver terug, maar kwam één keer nog in kansrijke positie. Honebeek kopte een voorzet over doelman Klaas Cruiming, die echter tegen de lat kwam. In de rebound werd met scherp geschoten, met een allerlaatste krachtsinspanning voorkwam Albert Nieuwenhuis de 0-2. In het slotoffensief gooide Aduard alle remmen los. Na een mooie aanval via de combinatie kwam Van Merode net niet goed bij de bal om uit de draai uit te halen. Eltjo Velting bracht het speeltuig ook nog eens keer in de doelmond. Matthijs van Beusekom raakte de bal, maar niet het net. Terwijl de Auwerter machine steeds beter draaide, paste Theo Migchelsen in de laatste minuut nog een wissel toe. Hij ontregelde daarmee het spel en de inbreng van Johan Brokaar zette ook weinig zoden aan de dijk. Daardoor bleef het bij 0-1. Met het spel in de tweede helft kan Migchelsen verder, nu nog resoluter in de afwerking en wat gelukkiger. CSVH, dat ook de eerste wedstrijd won van Aduard, blijft meedoen bovenin, terwijl Aduard weer alle zijlen moet bijzetten om degradatie af te wenden.

ADUARD 2000-CSVH 0-1 (0-1); Scoreverloop: 3. Ali Reso Albayrak 0-1; Scheidsrechter: Noppers (Meppel); Gele kaart: Remco van Merode, Albert Nieuwenhuis (Aduard); Toeschouwers: 150

OPSTELLING ADUARD 2000: Klaas Cruiming, Remco van Merode, Rik van Noord, Eltjo Velting, Albert Nieuwenhuis (73. Daniel Temmingh), Ningo Wibbens (Danny Beerda), Matthijs van Beusekom, Barteld Faber, Jeffrey Eggens, Kai Bellink (90. Johan Brokaar), Gerben de Haan

STER VAN HET VELD: ALBERT NIEUWENHUIS (ADUARD 2000) – Normaal spelend in het derde elftal. Liet zich niet onbetuigd in de derbystrijd. Maakte als verdediger een fikse overtreding, maar ging af en toe ook brutaal naar voren en creëerde een kans. Verdedigen is een vies woord in dit land, maar zijn sliding was fenomenaal, waardoor de 0-2 werd voorkomen en de spanning in de wedstrijd bleef.

OPVALLEND – Tot twee keer toe werd een aanval van CSVH ruw verstoord door de ‘tweede bal’, niet de bekende spreekwoordelijke, maar een tweede bal, afkomstig van het nabijgelegen trainingsveld….