Arie op zoek naar de sterren week 45” 15

ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Hoe Arie’s week was? Mwah. Niet zo. ‘Half’, zegt hij zelf. Reden? Ziek. Griep. ‘Ik zeg dat het van die boottocht komt, maar de zogenaamde kenners – iedereen denkt tegenwoordig maar dat ie arts is – spreken van een virus’, zegt Arie, die derhalve heel wat tips kreeg. Van Wilma bijvoorbeeld, de vrouw van Burdy. Arie moest maar lekker onder de wol kruipen. Harry Slinger stuurde hem een mail. ‘Neem maar een daggie rust’, stond er. ‘En ondertussen baal ik als een stekker. Ik ben niet fit en begin me zo onderhand behoorlijk te vervelen’, zegt Arie, die desondanks de deur nog wel uit kwam.
Zo was hij onder meer bij de cd-presentatie van Arnold Veeman in Leens. ‘Ongelooflijk dat Arnold nog niet doorgebroken is. Nog even en ik ga me er écht mee bemoeien. Dan zal ik hem de wereld eens inschoppen.’
Verder voerde Arie een goed gesprek met de burgemeester. ‘Die zei terloops dat hij me wel honderd euro voor diesel wilde schenken. Maar omdat ik niet fit was, was ik ook niet scherp. Dus heb ik later maar een mail gestuurd, dat ik het geld accepteer, haha. Ik wil als ik weer fit ben naar Tsjechië. Op zoek naar Patricia, die zangeres. Ben ik toch snel vier tankjes diesel verder, denk je niet? Ik neem aan dat de burgemeester nu wel met die honderd euro over de brug komt.’
Tijdens de cd-presentatie van Veeman hoefde Arie niet te hoesten. Bijzonder: want de afgelopen week deed hij niet anders. ‘Met dank aan een mevrouw van een bezinepomp. Ik kwam binnen, legde m’n klachten uit en vroeg haar wat ik moest nemen. ‘Ik ben geen dokter’, zei ze, maar toch zocht ze wat. En verrek. Het hielp. Ik heb gelukkig niet door die mooie, nieuwe nummers van Arnold heen gekucht. Ik ben wél al in de pauze weggegaan. Ik hield het simpelweg niet langer vol. Echt niet. Ik ben nog zo slap als een vaatdoek.’
Arie was verder nog even bij Bert Schaap, beter bekend als Burdy. Behalve tips van diens vrouw ‘kroep mor lekker onder de wol’, was er meer. ‘Burdy is goed bezig’, zegt Arie, die verklapt dat de zanger op 11 februari 2017 een jubileumconcert gaat geven. Uiteraard gaat Arie zich daar mee bemoeien. ‘We zijn bezig met een locatie’’, zegt Arie, die nog niet wil verklappen met welke locatie precies. ‘Wel kan ik je nu al zeggen dat ook dit gi-gan-tisch mooi gaat worden.’
Beter worden. Uitzieken. Dat is waar Arie momenteel mee bezig is. Is hij weer fitter, dan wordt de bus gestart. Bestemming: Tsjechië. Op zoek naar die ene zangeres. ‘En die vind ik. Let maar op. Ik neem alles mee en ik zal en moet haar straks in maart in Pieterburen hebben. Gaat me lukken hoor. Let maar op. Nee, ik spreek geen Tsjechisch. Geen woord. Maar ach, dat loopt wel los. Ik heb ooit een nacht doorgehaald met een Russische taxichauffeur. We verstonden elkaar niet, maar hebben het bijzonder gezellig gehad. Dat gaat me met Patricia ook lukken. Let op mijn woorden. Ik gooi al m’n charmes in de strijd, en dat zijn er nogal wat.’