‘Baggerwedstrijd’ VVSV’09; Zuidhorn eenvoudig verder in beker

Inhaal/bekercompetitie

STREEK – In het afgelopen weekend stond er een inhaal/bekerronde op het programma. Van de streekclubs kwamen alleen VVSV’09 en Zuidhorn in actie. “Het was bagger”, liet trainer Jaap van der Ploeg weten over de 2-4 nederlaag van zijn VVSV’09 tegen Noordbergum, het duel dat ingehaald werd in de reguliere competitie. “Wel strijd maar te slecht gevoetbald op beslissende momenten”, oordeelde Van der Ploeg. Na een 0-1 voorsprong gingen beiden ploegen met 2-2 rusten. Daarna was het over en uit voor de kobaltblauwen: 2-4. Zuidhorn is een ronde verder in de KNVB-beker. Kenners voorspelden tegen vijfde klasser Haulerwijk een 0-8. Het werd slechts 1-4. Zuidhorn- zonder de as Jaap Jacobs, Laurens Bloem en Ruben Kooistra- kwam zelfs met 1-0 achter. Maar dat was niet de juiste verhouding. Zuidhorn had een groot overwicht. In de tweede helft resulteerde dit in doelpunten, die snel achter elkaar vielen. Zondag wipte Surhuisterveen vijfde klasser Dronrijp uit de beker. Trainer Andre de Vries vond Dronrijp vierde klassewaardig. Het bekerduel kon alle kanten op. De Feansters die via Bart Cazemier al vlot op voorsprong kwamen, beslisten de wedstrijd weer in blessuretijd. Cazemier had voor de tweede keer succes: 2-1.