Broers presteren goed op triatlon Ameland

Afbeelding
voorpagina friesland

BUITENPOST – Tijdens de dertiende editie van de crosstriatlon Tri-Ambla op Ameland werd ook het Nederlands Kampioenschap Cross Triatlon 2014 gehouden. Drie broers Schouwstra-Atsma uit Buitenpost streden mee in diverse categorieën en haalde mooie resultaten. De veertienjarige Daniël deed mee in de categorie 12+ waar hij als derde eindigde. De elfjarige Mauricio mocht bij de Tri-Ambla meedoen in de 12+ categorie en wist daar de achtste te worden. Mateo, met zijn acht jaar de jongste van de drie broers, kwam als tweede over de finish in de categorie 8-9 jaar. Er vond geen huldiging plaats voor de winnaars. De organisatie van het evenement besloot alle feestelijkheden af te blazen nadat een deelnemer aan de triatlon voor volwassenen tijdens het evenement kwam te overlijden.