Buitenpost wint knap van ONS Sneek

Afbeelding
BUITENPOST - VV Buitenpost heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van derdedivisionist ONS Sneek. Op de knappe overwinning viel niks af te dingen. De Blauwkes kwamen nooit echt in de problemen tegen de Snekers, die wel een aantal spelers misten. Maar ook Buitenpost was niet compleet in het oefenduel,  waarin nieuwkomers Jelmer Vos en Folkert van Dongera meespeelden. Doelpunten kwamen van Rudmer Loonstra, Rik Weening en Rolf Dijk.
Voor beide ploegen was het de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In de eerste helft was te zien dat de vaste patronen nog wat ontbraken. De eerste kans was voor Buitenpost. Rob Dijkstra gaf vanaf links een voorzet op Rudmer Loonstra die mooi binnenkopte. ONS kreeg de kans op iets terug te doen, maar een goed schot en de daarop volgende rebound werden knap gepareerd door keeper Kevin van der Meulen. Net voor rust slalomde Rik Weening door de Sneker verdediging en frommelde de bal in het doel en verdubbelde daarmee de voorsprong. Al snel in de tweede helft kwam Buitenpost op 3-0. Rolf Dijk was attent bij een slippertje van een verdediger, pikte de bal op en schoof die beheerst langs de keeper. Er werd veelvuldig door beide teams gewisseld wat het spelbeeld vervolgens niet ten goede kwam. Veel kansen creƫerden de ploegen daarna niet meer, zodat het oefenduel eindigde in een fraaie 3-0 overwinning voor de thuisploeg. De volgende oefenwedstrijd van Buitenpost is in Meppel op dinsdag 10 juli. Het duel tegen MSC Meppel begint om 20.00 uur.