Februari-sneeuw gooit roet in het eten

STREEK – Op de eerste zaterdag in februari kwam Koning Winter de voetballerij even flink pesten.  Sneeuwval zorgde er niet alleen voor dat de wedstrijden op gras werden geschrapt, maar ook menig kunstgras had er onder te lijden.  Er gingen maar vier wedstrijden door.  Buitenpost pakte opnieuw drie punten, terwijl Zuidhorn de punten moest delen.  OKVC en Surhuisterveen verloren.
VV Buitenpost blijft aan de winnende hand. Na de moeizame overwinning van vorige week, wonnen de niet sprankelend spelende Blauwkes ook van die andere blauwen, van Blauw Wit, in het bepaald niet witte Leeuwarden. Pas tien minuten voor tijd stelde Buitenpost de zege veilig tegen de staartclub.  “We speelden niet onze beste wedstrijd, maar kregen wel de meeste kansen”, sprak Rene van der Weij.  De verdediging was superstabiel, daar konden we echt op leunen”,  vond Van der Weij. Voor Butenpost scoorde Rick Weening twee keer. Martijn van Roeden had een keer succes.   Door de drie punten staat Buitenpost bovenaan!  VV Zuidhorn dacht dat de buit binnen was tegen Bedum, maar kreeg 12 minuten voor tijd de 1-1 om de oren. “We hadden de zege wel verdiend”, vond Kees Bouma.  “We waren voor rust veel beter”.  Zuidhorn trof twee keer de lat en kwam via een eigen doelpunt voor. In de tweede helft was de strijd meer in evenwicht. Dit leidde tot de 1-1. “Dat is spijtig, maar we hebben goed gespeeld. Bedum kon maar moeilijk met de achterstand omgaan. Dit leidde vlak voor rust tot een opstootje”. Er vielen ook twee rode kaarten. Ruben Kooistra namens Zuidhorn. Overigens ook in Bedum sneeuw. “De trainer van Bedum had het veld nog schoon geveegd met de B-junioren. Daar heeft hij nu wel spijt van.”  OKVC verloor nipt van runner up De Heracliden.  Na wat sneeuwschuifwerk aan de Boventilsterweg lag er in Oldehove een prima veld om op te voetballen.  OKVC startte net zoals vorige week met volle pressie op de verdediging van de heren uit Uithuizermeeden, maar die konden hier aardig onderuit voetballen.  OKVC, dat de eerste kans kreeg, moest al snel twee keer vissen: 0-2.  Hiermee was het hek van de dam, want niet veel later lag de 0-3 ook al in het netje.  En dat in acht minuten tijd.  Vlak voor rust kwam OKVC iets terug: 1-3.  En na de 2-3 ging OKVC geforceerd op jacht naar de 3-3, maar het bleef bij 2-3.  Zondag verloor Surhuisterveen voor de derde keer (De Feansters wonnen evenveel wedstrijden en speelden ook drie keer gelijk) dit seizoen. In Haren werd het 3-1. Surhuisterveen is geen schim van de ploeg die vorig jaar meedeed om de prijzen. Gerben Huitema kan het nuanceren. “Vorige week waren we ongelukkig, terwijl we wel goed voetbalden. Deze week van hetzelfde laken een pak. We zitten in de hoek van de klappen, dat is spijtig en verdienen we ook niet. Elke week zijn we beter dan de tegenstander, maar de bal moet wel in het netje. De ‘drive’ van het team is prima. We worden niet weggespeeld en scheppen kansen. Daarom moeten we niet in paniek raken. Vorig jaar viel de bal steeds binnenkant paal, nu buitenkant. Maar iedereen is bijna fit en de stand geeft een vertekend beeld.”