Goede resultaten voor Gymclub Witteborg Gymnastic

geen categorie

OPENDE - Kim Zuur, Janique Westerhof en Floris Witte hebben dit wedstrijdseizoen hun primeur beleefd. Kim (6) heeft als jongste wedstrijddeelnemer van gymclub Witteborg Gymnastics in Opende meegedaan aan twee plaatsingswedstrijden van de KNGU district Noord. De eerste wedstrijd was in Kollumerzwaag. Kim vertederde alle juryleden met haar lieve lachjes maar wist de oefenstof op de wedstrijd niet meer zo goed uit haar hoofd en eindigde als laatste. De tweede wedstrijd in Harkema kende Kim haar oefeningen prima uit haar hoofd en wist op alle toestellen meer punten te verzamelen. Haar hoogste score was op sprong-verhoogd vlak. Haar handstand-plat leverde 13.15 punten, goed voor de 4e score op dat toestel.
Janique Westerhof (13) debuteerde als oudste damesturnster in de keuze oefenstof, junior niveau H. Naast de bekende balk en brug was er nu ook een sprong over de Pegases en een vloeroefening op muziek. Brug en balk leverden geen grote problemen op, maar de Pegasessprong wel. Met veel doorzettingsvermogen lukte het Janique om een Arabiersprong over de Pegases te maken. Bij de tweede wedstrijd in Veenwouden wist Janique beter wat ze kon verwachten en eindigde ze op een keurige 9e plaats.
Floris Witte (15) werd in 2013 Nederlands Kampioen Turnen Heren jeugdniveau 9 en heeft afgelopen seizoen enorme progressie geboekt. Hij heeft de overstap gemaakt van plaatsingswedstrijden in het District, naar de Landelijke Wedstrijden in categorie Junior niveau 7. Hierdoor mag hij zich direct landelijk kwalificeren via een quotering; alleen de beste turners gaan door. Floris heeft in Breda de achtste finale en in Tilburg de kwart finale goed gepresteerd en eindigde als 20e en 16e in een sterk deelnemersveld van ruim 50 jongens van zijn leeftijd. Zaterdag 10 mei turnt hij in Nijverdal de halve finale. Het doel is om daar bij de beste twaalf turners te eindigen, zodat hij wederom in de finale voor het Nederlands Kampioenschap kan staan. In de aanloop naar de halve finale maakt hij ook gebruik van de faciliteiten van gymclubs Hercules (Harkema) en Set’m Op (Augustinusga); een mooi staaltje cluboverstijgende samenwerking!