GSVV beslist derby pas in de tweede helft

|
| Foto: |
geen categorie

GSVV klimt omhoog

GERKESKLOOSTER – In de voetballerij draait het om het benutten van kansen. De ploeg die het meest efficiënt met de mogelijkheden omspringt, wint de wedstrijd én maakt het zichzelf een stuk gemakkelijker. GSVV kreeg zaterdag ontzettend veel kansen, maar won ‘slechts’ met 2-0 van hekkensluiter Oostergo uit Ee. Had de thuisclub de fraaie kansen wat beter benut, dan had een monsterscore in het verschiet gelegen. Nu was het toch billenknijpen geblazen en dat was totaal onnodig.

Na een bijzonder matig begin van de wedstrijd kreeg GSVV de regie stevig in handen. Onder aanvoering van uitblinker Sytze de Haan werd kans na kans gecreëerd. Zo bood hij in de beginfase Tjipke van der Veen een goede kans en even later werd een combinatie met Klaas Ykema ook al niet tot doelpunt gepromoveerd. Na achttien minuten was het (eindelijk) raak. Een voorzet van Paul Meijerhof leek een simpele prooi te worden voor de doelman van Oostergo, die zich echter totaal verkeek op de voorzet. Het was vervolgens voor Van der Veen een koud kunstje de bal in het doel te schuiven: 1-0. Oostergo? Dat kreeg in het eerste bedrif één kans. Doelman Van der Meer van de thuisclub redde toen echter bekwaam op ene gevaarlijk afstandsschot. Pal voor rust leek de thuisclub het duel te beslissen. Ietze Durk Keuning zette toen voor, Paul Meijerhof kwam vervolgens een teenlengte tekort om de 2-0 te maken.

Na de rust was het overwicht van GSVV nóg groter. Een schot van Oeds Kuipers en ook een kopbal van Sytze de Haan troffen echter geen doel, waardoor het duel toch enigszins spannend bleef. Pas een kwartier voor tijd ging de wedstrijd definitief in het slot. Een aanval via Ykema en Lammert Jan Brandsma deed de bal belanden bij Tjipke van der Veen, die zijn tweede doelpunt van de middag liet aantekenen: 2-0. Daarna kregen de gasten uit Ee toch nog even de geest. Er werden wat kansen gecreëerd, maar telkens stond doelman Van der Meer in de weg. Daardoor bleef het bij een dikverdiende 2-0 zege voor GSVV.