Harkemase Boys medekoploper!; enorme surprise Drogeham

geen categorie

Voetbaloverzicht

STREEK -  Dubbele winst voor Harkemase Boys,  een overwinning ook voor Buitenpost en een sensationele zege van Drogeham in Opende waren de positieve uitschieters afgelopen zaterdag. Daarbij ook SC Twijzel dat de derby won van ASC’75. ’t Fean ’58 kreeg flink aan de broek. De Lauwers was blij met het gelijkspel. Zondag verloor Harkema Opeinde de ‘Slag om De Wâlden. GSVV was vrij. Voor een verslag van GVB-Surhuisterveen zie elders in deze streekkrant.
Harkemase Boys (Foto PWfoto.nl/Harkemase Boys) is medekoploper na de winst op lijstaanvoerder DVS’33 uit Ermelo. De Boys won – voor achthonderd kijkers op de Bosk- verdiend op basis van strijdlust. Bij rust zaten de Harekieten op rozen door doelpunten van Johnsen Bacuna en Martijn Dijk. Meteen na rust werd het 3-0 via Gersinio Constansia en was de strijd gestreden. DVS’33 raakte behoorlijk gefrustreerd en de scheidsrechter was de gebeten hond. De technische staf van de Veluwe-bewoners kleurde rood. Het deed niets af aan de puike prestatie van de Boys. Jan Vlap heeft de boel goed op de rails en staat nu fier mee bovenaan. Buitenpost versloeg Balk met miniem verschil. Rob Dijkstra brak de ban op ‘De Swadde’. Een misverstand in de achterhoede leverde de gelijkmaker op. Het was wederom Dijkstra die aan de basis stond van de winnende 2-1. Dijkstra werd neergelegd in het strafschopgebied. Jan Oppedijk maakte geen fout: 2-1. ‘De Blauwkes’ staan uitstekend geklasseerd: stevig vierde.  Voor ’t Fean ’58 was er geen eer te behalen bij koploper Leeuwarder Zwaluwen: 5-1.  De blauwhemden konden tot de rust nog mee (1-1). Erwin Tabak maakte het enige doelpunt voor de Feansters.  Na rust was er geen houden aan en werd ’t Fean ’58 overlopen.  Ondanks de nederlaag blijft ’t Fean ’58 vierde van onderen.  In de vierde klasse B kwam de grootste surprise uit Drogeham dat Opende verraste op eigen terrein. Drogeham won op basis van strijdlust en discipline. De koploper had de nummer laatst enigszins onderschat en had geen antwoord op het verdedigende systeem van ‘de Hamsters’. Doelman Jakob Sietse Bremer maakte het eerste gevaar van Opende onschadelijk. Na rust kansen over en weer. Rintze de Vries opende de score: 0-1. Bremer stopte vervolgens een penalty. Een eigen doelpunt betekende alsnog de 1-1. De vreugde was van korte duur. De 17-jarige Van der Wal zette de 1-2 op het bord. In het zinderende slotkwartier – met een man minder voor Drogeham vanwege een tweede gele kaart voor Visser- kwamen de gasten goed weg bij een inzet tegen de lat. In de counter bepaalde invaller Peter Poortman de eindstand op 1-3. Door de zege heeft Drogeham de rode lantaarn overgedragen aan ASC’75, dat ruim verloor in de Achtkarspelen derby van SC Twijzel. Menno Blom deed met drie doelpunten de gasten uit Augustinusga en Surhuizum de das om. ASC had vrijwel de hele wedstrijd een licht overwicht, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. De gasten hadden voor rust wel pech met een bal tegen de paal. Twijzel bleek effectiever en strafte twee slippertjes resoluut af: 3-0. De Moune-ploeg klom daardoor een plekje en staat nu derde.  ASC staat een na laatste geklasseerd.  De Lauwers snoepte een punt van Anjum, dat wat recht te zetten had na twee nederlagen . De Lauwers overleefde de eerste stormloop en scoorde zelf vervolgens de 0-1. In de tweede helft namen de gasten opnieuw de leiding (1-2) door een streep in de kruising van Martijn Fokkema. Het antwoord volgde snel: 2-2. Met tien man sleepten de blauw-witten het punt over de streep. Zondag ging Harkema Opeinde ten onder tegen Zwaagwesteinde, in de ‘derby van De Wâlden’. De jonge formatie van ‘De Heide’ was niet opgewassen tegen ‘De Readtsjes’. Driehonderd toeschouwers zagen in hondenweer dat de gasten met 0-2 voor kwamen. Wilbert Huitema zorgde weer voor licht in de duisternis: 1-2. Het sprankje hoop werd nog voor rust genadeloos de grond ingeboord: 1-3. In de tweede helft deden de bezoekers het nog dunnetjes over: 2-5. Harkema Opeinde neemt de rode lantaarn weer over van Oosterlittens dat wel won.