Harkemase Boys verliest twee punten, zeperd voor Be Quick Dokkum

Nieuws

Amateurvoetbal

REGIO – Er werd dit weekend toch nog redelijk wat gevoetbald, en dan met name op zaterdag. Op zondag kwam van de regioclubs alleen Surhuisterveen in actie. Zij verloren op Terschelling met 5-3 van de gelijknamige thuisclub.

Harkemase Boys verloor zaterdag op eigen veld kostbare punten tegen Staphorst door met 1-1 gelijk te spelen. De Harekieten speelden een bijzonder matige wedstrijd en de puntendeling was in dat licht bezien terecht. Heine Uuldriks strafte na acht minuten een fout van Staphorst doelman Knol af: 1-0. Twee minuten later kregen de gasten een strafschop na een overtreding van Robin Huisman de Jong. Philip Ties maakte daarna gelijk: 1-1. In de slotfase kreeg Johnsen Bacuna zijn tweede gele kaart en kreeg ook trainer Willem Brouwer rood van pietlut Van der Rest. In de eerste klasse herstelde BCV zich van de zeperd tegen Buitenpost door SV Bedum op eigen veld kansloos te laten: 0-3. Robert Stelpstra zette de ploeg van trainer Uilke Damstra op 0-1, Fedde Durk Kingma tekende in het vervolg van de wedstrijd voor de 0-2 en 0-3. Een solide zege voor de gasten, die in alle opzichten beter waren dan de thuisclub. Rijperkerk verloor op eigen veld met 3-1 van Leeuwarder Zwaluwen. Het grote verschil tussen beide ploegen was de effectiviteit. De Zwaluwen hadden aan vijf kansen genoeg om drie keer te scoren, Rijperkerk liet te veel kansen onbenut. Pas bij 0-3 en in de slotfase wist Brian Bergsma iets terug te doen namens de wel keihard werkende thuisclub: 1-3. ’t Fean’58 won op eigen veld de zo belangrijke wedstrijd van VC Trynwalden nipt met 2-1. Het duel kon alle kanten op en de gasten namen via Gerrit Sjoerd Plantinga een 0-1 voorsprong. Daarna raakte Marco Lekkerkerker de paal en had het zomaar 0-2 kunnen staan. De gastheren toonden echter karakter en kwamen via Joost Nieuwenhuis op 1-1. Matchwinner werd uiteindelijk Johan Notebomer die de verlossende 2-1 binnenwerkte. Kollum was in Lemmer volkomen kansloos tegen CVVO: 5-0. Toch werd er in de eerste drie kwartier niet gescoord, vooral met dank aan Kollum doelman Johan Vonk. Bovendien claimden de gasten bij een 0-0 tussenstand een strafschop, toen Joop Pijnacker tegen de grond ging. In de tweede helft was CVVO heer en meester en moest zelfs doelman Vonk vijf keer capituleren. Be Quick Dokkum leed een heel kostbare 3-2 nederlaag bij ONT. Lang leek de wedstrijd in een wel terechte 2-2 eindstand te eindigen, al waren de gasten uit Dokkum voetbaltechnisch wel de bovenliggende partij. De goals van Be Quick kwamen op naam van Janco Wiersma en Gert Jan Koopmans. In de slotminuut trok de thuisclub fortuinlijk aan het langste eind, toen knullig uitverdedigen de 3-2 betekende. GSVV had op eigen terrein geen kind aan Drogeham en won met liefst 5-0. Door de zege is GSVV nu tiende. De doelpunten kwamen op naam van Louis Lijklema (2), Klaas Ykema en Tjipke van der Veen (2). ASC’75 en Ternaard kwamen zaterdagmiddag niet tot scoren. Het was en bleef 0-0. ASC was de voetballende ploeg, de gasten loerden op de counter. Beide ploegen kregen best wat kansen. De grootste was voor de thuisclub, toen het houtwerk een treffer in de weg stond. De kleumende toeschouwers zagen uiteindelijk geen treffers. Anjum veegde de vloer aan met Friese Boys door met 6-2 te winnen. Bij rust was het 1-1 en was de wedstrijd volledig in balans. Na de rust was er een veel sterker Anjum te zien. Doelpuntenmakers bij Anjum waren Pope Bauke Holwerda, Sietze Jansma (2), Mark Jansma (2) en Johan Broersma. Namens de bezoekers doelpuntten Arjan Bosma en Erik Hilboezen. Ropta Boys won knap met 0-2 uit bij Leovardia. De bezoekers waren heer en meester en de overwinning was dan ook dik verdiend. Geert Linthof was de gevierde man. Hij tekende voor de volledige productie van de sterke bezoekers. Op zondag verloor Surhuisterveen met 5-3 van Terschelling. Een punt was zonder meer verdiend geweest voor de gasten. Freddy Grealer- hij zette de bezoekers nog op 0-1- en Wilbert Huitema (2) maakten de doelpunten voor de bezoekers, die niet erg veel geluk hadden zondagmiddag.