Huzarenstukje Eenrum; ook Zuidhorn door in beker

Overzicht voetbal de Streekkrant

STREEK - Afgelopen weekend stond een inhaal -en bekerronde op het programma. De grootste prestatie werd neergezet door vijfdeklasser Eenrum dat derde klasser Bellingwolde uit de beker kegelde. Ook Zuidhorn bereikte de tweede knock-outfase door via strafschoppen te winnen van De Heracliden. In de competitie won OKVC nipt bij Jistrum.

Zuidhorn en Eenrum zijn de twee enige overgebleven clubs uit de streek die nog actief zijn in de beker. ZUIDHORN plaatste zich zaterdag voor de volgende ronde, ten koste van De Heracliden. “We hebben de volgende ronde bereikt en ik heb de boot gehaald”, sprak trainer Ton Rozema op weg naar Ameland. Het moest van ver komen. In Uithuizermeeden kwamen de groen-witten halverwege de tweede helft tegen de verhouding in met 1-0 achter. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker, waardoor de strijd vanaf de stip beslist werd. Zuidhorn won met 4-3. Niemand minder dan Peter Schultinga die twee jaar uit de roulatie is geweest, vierde zijn rentree met de winnende goal. Zuidhorn kwalificeerde zich daardoor voor de tweede knock-outronde. Doelman Anton Bronsema was de held van EENRUM, dat derde klasser Bellingwolde na strafschoppen bedwong. Bronsema die in de reguliere speeltijd er niet goed uitzag bij de twee tegendoelpunten maakte zijn fouten meer dan goed door in de strafschoppenserie drie penalty’s te stoppen. Bellingwolde was wel sterker, maar had geen vat op een achteroverleunend Eenrum dat in de omschakeling steeds toesloeg. Zelfs twee achterstanden brachten de ploeg van Ronald Bouwman niet van zijn stuk. Eenrum gokte net als voor rust op uitvallen. Nadat Bellingwolde met 2-1 voorkwam werd vlak voor tijd de gelijkmaker gescoord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Keeper Bronsema, die nooit heeft laten zien een penaltykiller te zijn, groeide uit tot de held van Eenrum. “Ja, het klopt dat de beker niet serieus wordt genomen. Bellingwolde was niet compleet, maar wij ook niet. Het is leuk als je een derde klasser verslaat. En misschien komt er nu nog wat leukers. In het verleden is Eenrum ook een keer verder gekomen en lootte vervolgens hoofdklasser Achilles’94, dus wie weet”, aldus de meer dan tevreden trainer Ronald Bouwman.

competitie

In de competitie versloeg OKVC Jistrum. De Friese ploeg kent enkele nieuwe gezichten en dat heeft de formatie geen windeieren gelegd. OKVC pakte de volle winst, maar kwam niet zonder kleerscheuren uit Friesland. Op slag van rust moest doelman Marko van der Zijl het veld verlaten nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. Reservedoelman Dominique de Gelder nam in de tweede helft plaats onder de laat. Hij maakte een uitstekend debuut. OKVC zat via Zuidema en Sander de Boer al vroeg op rozen en maakte Christiaan Koopman de 1-3. Ondanks een man minder en een tegendoelpunt vlak voor tijd (2-3) is OKVC nooit echt in de problemen geweest.