Misstap Hardegarijp, Bergum geeft zege weg

|
| Foto: |
geen categorie

REGIO – In de zaterdaghoofdklasse won Harkemase Boys met 3-2 van VVOG. Iets lager verloor Hardegarijp verrassend, terwijl concurrent Be Quick Dokkum wél won. Bijzonder: Surhuisterveen won met 7-0 van Giethoorn en Wilbert Huitema maakte vijf treffers.
Harkemase Boys leek een makkie aan VVOG te hebben. Halverwege leidde de ploeg van trainer Willem Brouwer door doelpunten van Heine Uuldriks (2) en Johnsen Bacuna comfortabel met 3-0. Na de snelle 3-1 en 3-2 leek het in de slotfase toch mis te gaan. De roodhemden – waar Stevan de Geijter zijn vertrek aankondigde en spits Uuldriks zijn contract verlengde- hielden echter stand. Daardoor staat Harkemase Boys vast op de derde plaats. Buitenpost verloor in Groningen met 2-0 van Oranje Nassau. Uniek, want de afgelopen jaren pakte de ploeg van trainer patrick Zwart vrijwel altijd de punten tegen de oranjehemden. Twee treffers van Geutar Derguti beslisten de wedstrijd. Buitenpost kreeg zeker ook kansen. Zo raakte Jorrit Terpstra de lat. Al met al was de overwinning voor de gastheren wel terecht en is Buitenpost nog steeds niet helemaal veilig. BCV boekte een 1-3 zege bij Noordscheschut. Binnen het halve uur was het 0-2 door doelpunten van Roeland Rusticus en Robert Stelpstra. Pal voor de rust kwamen de Drenten uit een strafschop terug in de wedstrijd. BCV kwam gaandeweg echter niet in de problemen en via Cor de Jong – zeven minuten voor tijd- werd het 1-3. Kollum leverde in Damwoude een prima prestatie door koploper Broekster Boys op 0-0 te houden. De thuisclub was wel wat beter, de organisatie van de oranjehemden was prima. Bijzonder: eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Kollum ook al in een remise. Minder verging het respectievelijk Trynwalden (2-0 verlies bij VVI) en Rijperkerk, dat ook zaterdag verloor. Nu was runner-up Blauw Wit’34 met 3-0 te sterk. Rijperkerk staat daardoor op een p/d-plaats, het hoogst haalbare zo lijkt het. ’t Fean’58 werd in Lemmer weggespeeld door CVVO: 4-0. De doelpunten werden gemaakt door voormalig ONS Sneek speler Chalong de Bruin, Gerben Visser (2) en Lourens Visser. De bezoekers zaten geen moment in de wedstrijd en mochten blij zijn dat de thuisclub tot slechts vier treffers kwam. Titelpretendent Hardegarijp verloor zaterdag verrassend met 2-0 van Rottevalle. Bij rust was het al 1-0 voor de strijdende thuisclub. De zege was over de gehele wedstrijd genomen verdiend. De treffers van de thuisclub werden gemaakt door Ben Donker en Berend Visser. Laatstgenoemde scoorde uit een fraaie vrije trap. Concurrent Be Quick Dokkum won wel. De lastige uitwedstrijd bij Zwaagwesteinde werd nipt met 1-0 gewonnen. Matchwinner werd Gert Jan Koopmans. De overwinning was dikverdiend, al kreeg de thuisclub in de slotfase een dot van een kans om gelijk te maken. Door de zege heeft de ploeg van trainer Henk Konings toch weer wat hoop op de titel. Met nog vier wedstrijden bedraagt de achterstand op Hardegarijp zes punten. VIOD uit Driesum versloeg op eigen veld WTOC met 3-0 en steeg daardoor naar de derde plaats op de ranglijst. VIOD was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor de gasten. De doelpunten kwamen op naam van Jelmer Visser (2) en Bauke Visser. Het duel Friese Boys – Drogeham (FOTO) eindigde in een 2-2 gelijkspel. Bij rust was het 1-0 voor de ploeg uit Kollumerzwaag. Friese Boys was de wat gemakkelijker spelende ploeg, de gasten compenseerden dat met hard werken. Namens Friese Boys scoorden Wietse van der Land en Sander Hoekstra, namens Drogeham trokken Tinus Huisma en Peter Poortman de trekker over.
Anjum won op eigen veld met 7-1 van Ropta Boys. Anjum was heer en meester en won (uiteraard) dikverdiend. Namens Ropta Boys scoorde Gerard Peter Weidenaar, namens de gretige thuisclub waren Johan Broersma (3), Sietze Jansma (2), Anne Zijlstra en Pope Bauke Holwerda. In dezelfde klasse verloor Oostergo met 2-1 van Birdaard. GSVV boekte op eigen veld een 2-0 zege op ASC’75, een uitermate belangrijke zege. Talent Wichard Alink maakte de 1-0. De tweede treffer kwam op naam van Klaas Ykema. Bergum speelde zondag op eigen terrein met 3-3 gelijk tegen Emmen. De gasten begonnen goed en namen een 2-0 voorsprong. Bergum toonde karakter en via Noordmans en Bouiuis (2) werd de achterstand omgebogen naar een op dat moment verdiende 3-2 voorsprong. In de blessuretijd gaf de ploeg van trainer Jan Bruin de zege uit handen toen Rozeveld de 3-3 binnenschoot. Daardoor voelde de remise als verlies. Harkema Opeinde verloor op eigen veld tamelijk kansloos met 3-0 van DTD. De gastheren konden het gemis van Michael Oost en Wietse van der Valle als excuus aanvoeren. In dezelfde klasse speelde Trynwalden met 1-1 gelijk tegen DIO Oosterwolde. Het enige doelpunt van Trynwalden werd gemaakt door Rene Kalsbeek. Surhuisterveen tenslotte, verpulverde Giethoorn: 0-7. Grote man was zonder enige twijfel Wilbert Huitema. Hij maakte liefst vijf doelpunten. Nummer zes en zeven kwamen op naam van invaller Ferdy Graeler.