Nederlaag ’t Fean ’58 zonder consequenties

Afbeelding
SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 liep tegen WTOC tegen zijn tweede competitienederlaag op (1-2). De tegen degradatie vechtende bezoekers straften binnen twee minuten evenzo vele fouten genadeloos af. De overwinning was ook nodig, want de naaste concurrenten SC Twijzel en Waskemeer pakten beiden eveneens de volle winst. “Voor ons zijn dit bonuspunten”, glunderde Wierd Kooistra, voorzitter van WTOC.
Voor de koploper uit Surhuisterveen had de nederlaag geen consequenties, want ook Leovardia en Kollum - de nummers twee en drie - verloren. “It kin wat lije”, merkte een supporter op. Met nog vijf wedstrijden te gaan – waarvan vier tegen degradatiekandidaten -  hebben de blauwhemden nog twee overwinningen nodig om de titel binnen te halen. Maar na WTOC weet ’t Fean ’58 ook hoe moeilijk het is tegen ploegen, die voor lijfsbehoud knokken. En dat deed de ploeg uit Oudwoude zeker.
“Maar we raken niet zo gauw in paniek”, liet assistent-trainer Minno van der Werff meteen na de wedstrijd weten. “We kregen in de eerste helft de doelpunten te gemakkelijk tegen.”
’t Fean ’58 begon sterk aan de wedstrijd. Schoten van Jens Hamstra en Harm Vrij werden geblokkeerd. Toen de verdediging van ’t Fean ’58 na twintig minuten tot twee keer toe in de fout ging stond er zo maar 0-2 op het scorebord. Beide keren tekende Jaap de Bruin voor de doelpunten. De eerste met een fraaie lob, de tweede na een vloeiende combinatie.
De anders zo degelijk spelende Feansters misten daarna de overtuiging. “De voorzetten kwamen niet aan en we creëerden gewoon te weinig”, vond Minno van der Werff.
Toen al snel in de tweede helft Wybo van der Werff uit een afgeslagen corner de 1-2 binnen schoot leek er nog van alles mogelijk. De thuisclub gooide alles op de aanval, maar WTOC timmerde het strafschopgebied goed dicht. Veel eenrichtingsverkeer, maar de nauwkeurigheid en het nodige geluk ontbrak bij de thuisclub, die te gehaast op zoek was naar de gelijkmaker. Met alle risico’s van dien. ’t Fean ’58 doelman Jelmer van der Meer moest nog tot twee keer toe reddend optreden. Eerst nadat de uiterst behendige Sybren Bosma voor hem opdook en even later na een schot van invaller Sipke Bijlstra. Hij werd daarmee uitgeroepen tot de ‘Man van de wedstrijd’. Minno van der Werff maakte zich niet al te druk over de nederlaag. “Zulke wedstrijden zitten er gewoon tussen. Aan de inzet en de wil lag het zeker niet. De jongens hebben er hard voor geknokt.”