Verrassende nederlaag ’t Fean’58, prima zege GSVV

Nieuws

Amateurvoetbal

REGIO – En tóch werd er zaterdag zo links en rechts nog gevoetbald. Dat mocht welhaast een wonder heten, want de sneeuwval en de vorst zorgden voor vaak onbespeelbare velden. Overigens: de KNVB zou nu toch echt eens een winterstop moeten overwegen. Recent onderzoek wees uit dat er in de maanden januari en februari gemiddeld slechts 1,39 competitieduel per club gespeeld wordt. Een alleszeggend cijfer vindt iedereen, behalve dus de KNVB.

De eerste wedstrijd na de winterstop verliep voor ’t Fean’58 ronduit teleurstellend. Op eigen veld werd met het kleinst mogelijke verschil verloren van VVI: 0-1. De thuisclub had zeker een punt verdiend. Het duel was nogal saai. Beide ploegen wisten elkaars sterke punten aardig in te tomen (zo speelde Atze van der Veen sterk op superspits Johannes Kuperus) waardoor er voor het verkleumde publiek weinig te genieten viel. De enige treffer viel pas tien minuten voor tijd, uit het niets: 0-1. ‘We hebben duidelijk te weinig gekregen’, vond trainer Jacob Russchen. ‘We hebben verzuimd te scoren uit goede kansen, zowel voor als na de pauze.’

Kollum pakte wel een puntje, uit bij Waterpoort Boys. Hoewel de thuisclub in het eerste bedrijf de beter voetballende ploeg was, namen de gasten de leiding: 0-1. In een over het algemeen heel matig duel maakte de thuisclub na de thee de dikverdiende gelijkmaker. Meer averij liep Kollum – dat hard werkte- na de rust niet op.

Be Quick Dokkum verloor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Rotevalle met 2-0. Be Quick had aanvankelijk een veldoverwicht maar wist niet tot scoren te komen. Door doelpunten van Benjamin Donker en Liekele Kamminga trokken de gastheren aan het langste eind: 2-0.

Oostergo verloor ook ‘gewoon’ van Berlikum: 2-0. Daardoor blijft het rode lantaarndrager. Ook het op de zevende plaats staande Berlikum won dus van Oostergo, dat met vier punten en een doelsaldo van ondertussen -38 nu eigenlijk al gedegradeerd lijkt. Het moet gezegd: de thuisclub kreeg de zege bepaald niet cadeau. Er werd opnieuw hard gewerkt, het zit Oostergo in de eindfase echter ook niet mee.

Suameer leed een sneue nederlaag, uit bij DWP. Sneu, omdat beide treffers van de thuisclub in de laatste tien minuten van de wedstrijd gemaakt werden. Heel lang stond Suameer op een 1-0 voorsprong. Toen werd het echter in de tachtigste minuut gelijk en een minuut voor het einde van de officiële speeltijd werd het zelfs nog erger: 2-1.

Ternaard boekte een 2-1 zege op Marrum. Bij rust was het al 1-0. Gosse Reinder Kingma was de enige doelpuntenmaker voor de rust. Toen dezelfde speler in het tweede bedrijf de 2-0 liet aantekenen, leek de wedstrijd gespeeld. Niets was echter minder waar, want toen de gasten vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakten, was het nog even alle hens aan dek bij de thuisclub. Gescoord werd er in de zinderende slotfase echter niet meer, waardoor de drie punten (toch wel terecht) in Ternaard bleven.

GSVV won de lastige uitwedstrijd bij ASC’75 met 4-2. Hoewel de gasten vanaf het begin de betere ploeg waren (ze troffen ondermeer de lat) viel de treffer aan de andere kant toen goaltjesdief Han Zwart de geflatteerde 1-0 liet aantekenen. Pal voor rust sloeg GSVV echter twee keer toe. Eerst scoorde Pieter Pilat uit de kluts de gelijkmaker en even later bracht Oeds Kuipers de ruststand op 1-2. ASC begon goed aan de tweede helft en kreeg een aantal goede kansen. Klaas Ykema leek het duel echter in het slot te gooien door de 1-3 te maken. Fere Annema bracht de spanning echter toch weer terug: 2-3. Na een uur spelen werd het echter 2-4 door de ijzig kalme Sytze de Haan. Beide ploegen kregen hierna een aantal goede kansen, gescoord werd er echter niet meer.