Ruime nederlagen WTOC en Kootstertille

Nieuws

Zaterdagvoetbal

REGIO – WTOC en Kootstertille zullen afgelopen zaterdag het liefst zo snel mogelijk vergeten. WTOC verloor met 8-0 van Zeerobben, Kootstertille verloor met dezelfde cijfers van kampioen VIOD. Harkemase Boys pakte een belangrijke zege op ONS Sneek. Zie voor een uitgebreid verslag elders in deze krant.

’t Fean’58 en Blauw Wit’34 deelden de punten: 1-1. De uitslag was een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Voor de rust waren de gasten uit Leeuwarden beter, maar opende de thuisclub via Ale Lanting de score. Na de thee waren de rollen omgedraaid. ’t Fean’58 maakte het spel maar moest lijdzaam toezien hoe Djukic voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Door het behaalde punt is de ploeg uit Surhuisterveen nu wel definitief veilig.

BCV uit Bergum had een makkie aan Grijpskerk en won met 3-1. Bij rust stond het al 3-0 voor de gasten, die na de thee de teugels echter wat lieten vieren. Daardoor kon Van der Hoek de 1-3 maken en kregen de gastheren zelfs een strafschop. Wiebe Loonstra miste echter, waardoor de spanning definitief uit de wedstrijd was.

Trynwalden kan zich op gaan maken voor de tweede klasse. Op eigen veld verloor het namelijk met 2-1 van VEV’67 uit Leek. De thuisclub begon wel goed en nam zelfs een 1-0 voorsprong. Daarna was het echter VEV dat de klok sloeg. Topscorer Van der Zee maakte gelijk en een kwartier voor tijd betekende een schitterend afstandschot van De Roo de 1-2. De zege voor de gasten was zonder meer verdiend, zeker gezien het aantal kansen dat de ploeg miste.

Kollum verloor met 2-0 van Leeuwarder Zwaluwen. De zege was terecht, al hield de ploeg van trainer Ron Pander (volgend jaar SC Heerenveen B1) aardig stand. Voor de rust werd dan ook niet gescoord. Bootsma brak na de rust de ban: 1-0. Kollum kwam er vervolgens niet meer aan te pas. In de slotfase maakte invaller Kleiterp de 2-0. Overigens betrof het een wedstrijd uit de tweede periode en blijft Kollum kansrijk in de derde periode.

Berlikum verloor op eigen veld met 1-0 van Wykels Hallum. Lang leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen. Tot de negentigste minuut. Andre Polet legde toen een hoekschop op het hoofd van Gwen Dijkstra: 0-1.

Friese Boys won op eigen veld met 2-1 van GSVV. De wedstrijd leek lang in 1-1 te eindigen, het venijn zat echter in de staart. Voor de rust had Sander Hoekstra voor de 1-0 gezorgd. GSVV kreeg na de thee meer kansen en kwam toch wel verdiend langszij door Pieter Pilat, tien minuten voor tijd. In de spannende slotfase sloeg de thuisclub alsnog toe via Wietse van der Land, erg zuur voor de gasten.

Oostergo verloor in en tegen Rottevalle met 4-0. De uitslag was terecht en de gasten uit Ee mochten de handen dichtknijpen dat het bij 4-0 bleef. De doelpunten van Rottevalle kwamen op naam van Berend Visser, Steffen Schra (vrije trap), Jos Boonstra en Benjamin Donker (strafschop).

Minnertsga verloor in Sexbierum met 2-1 van AVC. Minnertsga leverde een wanprestatie, zeker in de tweede helft. En dat terwijl het nog zo goed aan de wedstrijd begon, want al na vijf minuten zette Jilke Terpstra Minnertsga op 1-0. Daarna bleek AVC de betere ploeg en legden de gasten het af op mentaliteit, inzet en strijd. De zege voor AVC kon daardoor gerust verdiend genoemd worden.

WTOC had in Harlingen tegen Zeerobben helemaal niets te vertellen en verloor met liefst 8-0. Op het kunstgras kon Zeerobben doen en laten wat het wilde. De acht treffers werden keurig verdeeld over beide helften. Opmerkelijk was het debuut van B-junior Sybren Bosma van WTOC. Hij deed het heel aardig maar kon ook de ruime nederlaag niet voorkomen.

Dokkum verloor op eigen veld met het kleinst mogelijke verschil van Rijperkerk: 0-1. Al na drie minuten name de gasten de leiding. Johannes Meijer gaf de voorzet, Joris Bakker kon eenvoudig scoren. Daarna bleven de gasten beter en verzuimde het de score verder uit te bouwen. Dat mocht zeker Brian Bergsma zich aanrekenen. Gaandeweg kwam Dokkum steeds meer opzetten. Dat leverde ook kansen op, maar Rijperkerk doelman Smidstra gaf geen krimp. Al met al een verdiende zege, al hielden de gasten het wel erg spannend door veel te veel kansen te missen.

Kootstertille werd in Driesum afgeschoten door kampioen VIOD. Kootstertille had helemaal niets in te brengen en keek al bij rust tegen een 4-0 achterstand aan. Naast de ruime nederlaag verloor de ploeg ook Roelof van der Veen. Hij kreeg in de tweede helft de rode kaart wegens natrappen op het middenveld.

Ternaard verloor op eigen veld met 5-1 van Anjum. De 123 toeschouwers zagen een eenzijdige wedstrijd. De gasten namen snel de leiding, maar door Martinus Hanneman werd het 1-1. Daarna kwam Ternaard er echter niet meer aan te pas en liep Anjum weg naar 1-5, een uitslag die recht deed aan het wedstrijdbeeld.

Ropta Boys won op eigen terrein met 2-0 van ASC’75. De zege was eenvoudig, want de thuisclub was feitelijk heer en meester en verzuimde meer doelpunten te maken. Grote man bij Ropta Boys was Geert Linthof. Hij maakte beide goals. Eén voor de rust, en één na de thee.