|
| Foto: |
geen categorie

na zege op Leeuwarder Zwaluwen

BERGUM – BCV is kampioen. Zaterdagmiddag werd op eigen veld met 2-1 gewonnen van koploper Leeuwarder Zwaluwen. De ongeveer 1500 toeschouwers zagen een meer spannend dan fraai duel, dat overigens dikverdiend door de thuisclub gewonnen werd. Grote man was spits Robert Stelpstra. Hij scoorde belangrijke 2-0 en was bovendien de beste man van het veld.

De thuisclub kende een droomstart toen Joeke de Vries attent reageerde op een te korte terugspeelbal en heel beheerst scoorde: 1-0. Voor het overige gebeurde er weinig. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en echt veel kansen werden er door beide ploegen niet geschapen. De toeschouwers moesten het doen met wat schoten van afstand.

Na de thee ging de amusementswaarde omhoog. Dat had ook te maken met het optreden van scheidsrechter Gerbers. Voor de rust liet de leidsman veel toe, na de thee bleek hij een pietlut eerste klas. Bovendien gaf hij na de rust voor vrijwel elke overtreding een gele kaart. De gasten konden ook na de rust geen echte vuist maken. Bovendien, de defensie van de thuisclub, met Rene Dijk, Jan Harm Jonker, Steven Wassenaar en Roeland Rusticus, stond als een huis. Ook de controleur op het middenveld van BCV, aanvoerder Cor de Jong, speelde een dijk van een wedstrijd.

De grote man was echter spits Robert Stelpstra. De voormalig speler van SC Heerenveen was altijd aanspeelbaar, balvast en uitermate gevaarlijk. Dat bewees hij na tachtig minuten voetbal, toen hij een rush van Joeke de Vries doeltreffend afmaakte: 2-0. Het duel leek gespeeld. Leek, want drie minuten later stond het zomaar 2-1. Invaller Michel Oosterkamp schoot van dichtbij prachtig raak. De bezoekers – ondertussen nog maar met negen man na twee rode kaarten- probeerden het in de spannende slotfase wel, echte kansen kregen ze niet. En dus ging de titel naar BCV.

Of BCV iets in de eerste klasse te zoeken heeft? Lastig te zeggen. Met Stelpstra beschikt het over een goede spits, met Joeke de Vries over een dynamische middenvelder en achterin is het onverzettelijkheid troef. Of dat echter genoeg is, is afwachten. Maar daar dacht zaterdag niemand aan. De bierpomp werd open gezet en het was groot feest in Bergum.