Be Quick Dokkum wint topper, Bergum zakt verder weg

Nieuws

Amateurvoetbal

REGIO – Be Quick Dokkum is geklommen naar de tweede plaats in 3B. De topper tegen Gronitas werd verdiend met 2-0 gewonnen. Meer goed nieuws ui Dokkum. Trainer Henk Konings verlengde deze week zijn contract en is tenminste nog één seizoen oefenmeester van de derdeklasser. Spelers, bestuur en supporters zijn zeer content met de werkwijze van de ervaren trainer.

Harkemase Boys deelde de punten met koploper ACV. In Assen werd het 3-3 na een tumultueus duel. Twee keer namen de mannen van trainer Willem Brouwer een voorsprong. Eerst via Robin Huisman de Jong (0-1, strafschop) en later via Heine Uuldriks (1-2). Pal voor tijd scoorde ACV twee keer en leken de punten in Assen te blijven. In de slotminuut kopte Jordy van Wijk een schitterende voorzet van linksback Stevan de Geijter binnen en werd het alsnog 3-3. Het gelijke spel was conform het wedstrijdbeeld. ’t Fean’ 58 verloor met 3-2 van Zeerobben uit Harlingen. Nou hoort verliezen bij de sport, de manier waarop de mannen uit Surhuisterveen echter verloren was schrijnend. Het leek alsof de spelers niet doordrongen waren van het belang van de wedstrijd. Er was geen scherpte en de zege voor de thuisclub was dan ook dikverdiend. Beide treffers namens de bezoekers werden gemaakt door invaller Auke van der Wal. Joost Nieuwenhuis kreeg tot overmaat van ramp ook nog eens de rode kaart. Rijperkerk verloor in en tegen Veenwouden met 3-2. Bijzonder, want twaalf minuten voor tijd stond Rijperkerk nog met 2-0 voor. In een hectische slotfase gaven de gasten echter alsnog de zeker lijkende zege weg. De treffers van Rijperkerk kwamen op naam van Jente van der Meulen en Stefan Jeurink. Trynwalden leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen SVM uit Marknesse. De gasten bleken heer en meester en kwamen op een 0-4 voorsprong. Pas bij die stand wist Marco Lekkerkerker iets terug te doen. Meer dan statistische waarde had de goal niet. Kollum verloor opnieuw van een veel beter en feller Leeuwarder Zwaluwen. Nadat eerst al ruim was verloren voor de beker bleken de gasten nu in competitieverband met 1-3 te sterk. Na 45 minuten was het nog 0-0, met dank aan Kollum doelman Vonk die weer eens een prima wedstrijd keepte. Ook na de thee bleef het overwicht en liepen de veel sterkere gasten verdiend uit. Namens Kollum wist alleen Gerard van Zonneveld het net te vinden: 1-3.

Dokkum won verdiend met 2-0 van WTOC. Dokkum was net even beter dan de bezoekers en had Minne Zijlstra. De aanvaller – toch al bezig aan een heel sterk seizoen- maakte beide treffers en bezorgde zijn ploeg zo de belangrijke drie punten. De topper tussen Be Quick Dokkum en Gronitas werd met 2-0 gewonnen door de thuisclub. Op de zege viel helemaal niets af te dingen. Be Quick Dokkum was negentig minuten beter maar vergat te scoren. Beide doelpunten vielen pas in het slot van de wedstrijd. De bevrijdende 1-0 werd binnengekopt door de pas ingevallen Folkert van Dongera. In de extra tijd verdubbelden de mannen van trainer Konings de marge. Jelmer Mullende bleek nu trefzeker vanaf de strafschopstip: 2-0. Daarmee is Be Quick geklommen naar de tweede plaats van de ranglijst.

Hardegarijp won met 3-0 van het zwakke Grijpskerk. Na achttien minuten eenzijdig voetbal stond er al een 3-0 tussenstand op het scorebord door doelpunten van Gert Jan Spindelaar, Marco Landsma en Thomas Feitsma. Het vervolg van de wedstrijd had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Hardegarijp zakte steeds verder weg en daardoor wist Grijpskerk zelfs te scoren: 3-1. Ternaard blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Nu werd op eigen terrein met 4-3 verloren van Anjum. Ternaard had meer verdiend en kreeg in de spannende slotfase enkele mogelijkheden op de verdiende gelijkmaker. Namens de thuisclub scoorden Jan Lammert van der Kooi en Jacob van der Veen (2). De gasten doelpuntten via Anne Zijlstra, Pope Bauke Holwerda, Sietze Jansma en Johan Broersma. Oostergo won in Ee met 3-0 van ASC’75. De zege was dikverdiend want de bezoekers bakten er zaterdagmiddag nagenoeg niets van. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0. De treffers kwamen op naam van Richard Prins, Lars de Jong en Willem Sikkema. Bergum zakt steeds verder weg in de Eerste Klasse F van het zondagvoetbal. Nu bleek VKW uit Westerbork met 2-1 te sterk. De thuisclub was met name in de eerste helft heer en meester. Na een 2-0 achterstand wist Schokker namens de bezoekers (tachtigste minuut) wat terug te doen, verder kwamen de elf van trainer Jan Bruin echter niet. In 3A won Trynwalden na een 1-0 voorsprong bij rust uiteindelijk verdiend met 4-2 van Franeker en verloor Harkema Opeinde voor de derde keer op rij. Nu was MKV’29 met 4-3 te sterk. De bezoekers uit Harkema stonden na 45 minuten voetbal met 2-1 voor door goals van Arnold van der Velde en Fokko Spinder. Na de thee denderde de thuisclub over de bezoekers heen en namen een 4-2 voorsprong. Michael Oost maakte nog wel de 4-3, verder liet de thuisclub het niet komen. Surhuisterveen won op eigen veld met 3-0 van De Walden. Een prima zege, want de thuisclub speelde goed en met veel inzet en passie. De drie doelpunten kwamen op naam van Wilbert Huitema (strafschop), Ferdy Graeler en Leon van Dijk.