Harkemase Boys wint derby, Buitenpost verslaat SV Bedum

Nieuws

REGIO – Harkemase Boys deed zaterdag goede zaken door rivaal Drachtster Boys met 2-0 te verslaan. Daarmee blijft de ploeg van trainer Willem Brouwer in de race voor de titel. Buitenpost won ook weer eens, met 5-2 van die andere laagvlieger, SV Bedum.

Harkemase Boys had het lastig tegen het compact en verdedigend spelende Drachtster Boys. Het verschil werd pas na de rust gemaakt. Arton Musliu scoorde een kwartier voor tijd de 0-1 en toen Johnsen Bacuna op fraaie wijze de 0-2 maakte, was het duel – door 1500 toeschouwers beken- beslist. BCV blijft het gewoon goed doen. Nu werd op eigen veld het toch hoog ingeschatte Olde Veste’54 uit Steenwijk met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na de rust. Maker was Jelte van der Wal. En wat de gasten daarna ook probeerden, de drie punten bleven in Bergum. Buitenpost boekte een broodnodige zege bij Bedum. Het werd 5-2 voor de ploeg van Patrick Zwart. De zege was verdiend, al ging het lang gelijk op. De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong, maar door goals van Alex van der Veen en Jorrit Schra werd het 1-2. Bij rust was het 2-2. Na de rust wisten de bezoekers het verschil te maken door Dorjan Berisha, een eigen doelpunt en een treffer van Martijn van Roeden werd het 2-5. Smetje op de wedstrijd was de onterechte rode kaart voor Buitenpost speler Halbe Mossel. ’t Fean’58 drukte Waterpoort Boys nog dieper in de zorgen door in Sneek met 4-0 te winnen. Anders dan de uitslag doet vermoeden had de ploeg van scheidend trainer Jacob Russchen het best lastig. Bij rust was het dan ook nog 0-0. Na de 0-1 van Wietze Vrij was de ban gebroken en liepen de gasten door goals van Auke van der Wal (2) en Jens Hamstra uit naar een geflatteerde 0-4. Kollum won moeizaam met 3-1 van Rijperkerk. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Door een schitterende goal van Joop Pijnacker werd het 1-0 en nog voor rust maakte Marinus Hoekstra de 2-0. Nadat Stefan Jeurink namens Rijperkerk wat terug had gedaan, stond Kollum op instorten. De bezoekers kregen kansen op de gelijkmaker. In de slotfase besliste Joop Pijnacker het duel echter alsnog in het voordeel van de oranjehemden: 3-1. In dezelfde klasse verloor Trynwalden met 1-0 van Heerenveense Boys. Trynwalden staat daardoor vast op de dertiende plaats. Alleen Waterport Boys pakte in de eerste seizoenshelft nog minder punten. Dokkum verloor met 2-0 van ONT door treffers van Jeroen van Wijk en Nico de Jong. Dokkum had het duel in het eerste half uur kunnen beslissen. De ploeg kreeg kans op kans maar wist het net niet één keer te vinden. Later kregen de gasten het deksel op de neus. Hardegarijp kwam op eigen veld niet verder dan een schamel 1-1 gelijkspel tegen VIOD, dat niet naar Hardegarijp was gekomen om te aanvallen. De thuisclub had moeite met het behoudende spel van de gasten, die zeven minuten voor tijd door Roelof van der Veen zelfs tegen de verhouding in op 0-1 kwamen. Twee minuten later maakte Rick de Groot alweer gelijk: 1-1. Ropta Boys heeft na de 4-0 zege op ASC’75 aansluiting gevonden richting middenmoot. Bij rust was het 1-0 door een doelpunt van Gerard Peter Weidenaar, die ook na de thee scoorde. De overige twee treffers kwamen van de voeten van Tjidsger Braaksma en Erwin de Vries. Ternaard kon op eigen veld niet stunten tegen koploper Birdaard. De gasten wonnen met 2-0 en dat was conform het spelbeeld. Beide treffers werden gemaakt door Samuel Oberman. Hekkensluiter Ternaard kon het gemis van liefst acht basisspelers als excuus aanvoeren, maar speelde desondanks een prima wedstrijd. Oostergo verloor ook, met 3-0 van Leovardia. Pas na een veldverwijzing aan de kant van de thuisclub kwamen de mannen uit Ee wat beter in de wedstrijd. Qua kansen bleef het echter bij een gevaarlijke vrije trap van Jeffrey Meijer en dus viel er op de eindstand weinig af te dingen. Friese Boys verloor thuis met 4-1 van een technisch heel vaardig Grootegast. Bij rust was het 0-1. Friese Boys verloor daarna doelman Auke Hoekstra wegens natrappen, terwijl ook een speler van de gasten uit het veld werd gestuurd. Het technisch vernuft van de bezoekers besliste vervolgens de wedstrijd. Al was 1-4 wat aan de hoge kant, want zo slecht speelde de thuisclub niet. Anjum verloor met 5-3 van runner-up VCR. Het duel was absolute reclame voor het voetbal en kon lange tijd alle kanten op. Uiteindelijk was de zege voor de ploeg uit Rinsumageest wel in orde. Namens Anjum was Johan Broersma verantwoordelijk voor alle drie de doelpunten. Door de nederlaag kwam er een eind aan de serie van Anjum, dat liefst zes keer op rij gewonnen had. Op zondag stuntte Bergum bij titelkandidaat SC Erica. De ploeg van trainer Jan Bruin won met 2-1 en dat was niet eens onverdiend. De luid bejubelde goals kwamen op naam van Klaas de Boer en Mats Wolthuis. Ook op zondag won Harkema Opeinde met 2-1 van Warga. Harkema maakte het zichzelf lastig door veel kansen onbenut te laten. Nu bleef het bij slechts twee treffers van Michael Oost en Melvin Bosma. In dezelfde derde klasse kon Trynwalden het iet bolwerken tegen Oerterp, dat met 3-1 won. Surhuisterveen kwam zindag niet in actie.