Verrassende winst voor Heren VC Grijpskerk

Nieuws

GRIJPSKERK - Afgelopen zaterdag verraste het eerste herenteam van V.C. Grijpskerk, Sport Je Fit, vriend en vijand door de zware wedstrijd tegen Thalassa uit Delfzijl met 3-2 te winnen. In Delfzijl was Thalassa, derde op de ranglijst, op alle fronten de sterkste geweest. De eerste set werd goed begonnen, maar na tien punten nam Thalassa afstand en won de set gedecideerd met 17-25. In de tweede set bleek Grijpskerk in staat met servicedruk het probleem bij de gasten neer te leggen. Verdiend kwam de 25-14 op het scorebord. Getergd startten de gasten de derde set en weer kon Grijpskerk niet meekomen. Met 21-25 ging de set verloren. Gek genoeg was Grijpskerk de vierde set weer heer en meester in het veld en trok gedegen de set naar zich toe met 25-17. De vijfde set moest de beslissing brengen en het waren de gasten die voorkwamen. Na een time out van Grijpskerk putten de heren moed en was het Hessel Kuiper die driemaal op rij met zijn aanval scoorde, waarna een geplaatste bal van Rob van der Wilt de 15-13 op het scorebord bracht. Een mooie wedstrijd voor het publiek, dat met grote schare achter de thuisploeg stond.

Dames 1 kende weinig problemen met het jeugdige team van Impala uit Leek. Met degelijk volleybal, werd met 4-0 gewonnen. De setstanden waren: 25-20, 25-20; 25-21; 25-19.

Dames 2 zette de race om het kampioenschap voort. Met 4-0 werd gewonnen van Oryx. De setstanden waren 25-16; 25-19; 25-20. Hierdoor kunnen de dames in de volgende wedstrijd kampioen worden. Deze wordt gespeeld tegen nummer twee, Veracles in Groningen.

Dames drie stapte na een vlotte wedstrijd met 3-1 winst van het veld. De setstanden tegen Aduard waren: 21-25; 25-20; 25-21; 25-11.

Dames 4 speelde 2-2 tegen Thalassa uit Delfzijl. De setstanden waren: 19-25; 18-25; 25-22; 25-18.

Programma over twee week: 5 april: Leek: 21.00 uur: Impala – Heren 1, 6 april: Groningen: 13.00 uur: Veracles 5 – Dames 3, 13.00 uur: Veracles 6 – Heren 2 (kampioenswedstrijd), 20.00 uur: Veracles 7 – Dames 4, 20.00 uur: Veracles 6 – Dames 2 (kampioenswedstrijd),

6 april: Annen: 16.30 uur: Annen 1 – Dames 1.