Nog altijd geen zege voor Foske Tamar van der Wal

|
| Foto: |

Bijna….

Weer geen zege voor Foske Tamar van der Wal. Ze komt er wel steeds dichterbij, maar ook afgelopen zaterdag in Deventer was er niet de zo fel begeerde hoogste plaats op het podium. Van der Wal moest genoegen nemen met de tweede plaats, achter opnieuw Elma de Vries. Ook vorige week in Utrecht wist de Meppelse beslag te leggen op de eerste plaats.

Van der Wal weet dat er nog werk aan de winkel is. “Het kan en moet allemaal nog een beetje beter, dat weet ik, maar het seizoen is nog jong. Ik ben nog niet waar ik moet zijn, maar dat gaat wel komen. Het is een kwestie van tijd.”

De concurrentie in het peloton is de laatste jaren flink toegenomen en is dit jaar, met de terugkeer van Elma de Vries op het hoogste niveau, moordend te noemen. Van der Wal moet alle zeilen bij zetten om zich op het podium te rijden. Vorig jaar ging het af en toe nog wel eens gemakkelijk. Voorlopig is dat niet aan de orde. Maria Sterk, de nummer drie in Deventer, Mariska Huisman, de nummer 1 van het algemeen klassement vorig jaar, waren al toppers en podiumbeesten, bij dit rijtje lijkt Irene Schouten zich daar jaar ook te voegen. Zij knalde tijdens de finalesprint tegen de boarding en zag een klassering aan zich voorbij gaan. In het algemeen klassement staat de kopvrouw van Weissensee voor kids op de vierde plaats. Van der Wal legt nog altijd beslag op plaats 2 met 60 punten achter Mariska Huisman die inmiddels 79 punten verzameld heeft.

Danielle Bekkering werd 11 en mengde zich weer eens in de tussensprints. Ze won er eentje en liet daarmee even zien dat ze er altijd nog is. In het algemeen klassement staat de Den Hamse op een tiende plaats met 35 punten.

Bij de topdivisie mannen reed Aduarder Wierd Osinga alle 120 ronden en eindigde op een 42e plaats. Jorrit Bergsma won de marathon voor Gary Hekman. In het algemeen klassement staat Christijn Groeneveld op de eerste plaats. Volgende week is de marathon in Den Haag.