OKO/BIES 1 pakt koppositie in Enschede

OPENDE/ENSCHEDE - Zondag ging OKO/BIES 1 op een ‘’wereldreis’’ maken want ze mochten aantreden tegen EKC/Nääs 1 uit Enschede. De andere teams uit de selectie zochten het wat dichterbij, het tweede team speelde 16-11 en wist helaas geen punten mee te nemen bij Wez Handich/DOW 3. Het derde pakte daarentegen wel de punten en zette hun zegereeks door door te winnen van Hoogkerk 4 met 12-16.

Voor het vlaggenschip uit Opende stond vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk grootste concurrent in de poule EKC/Nääs 1. Gelijk bleek al dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, Wiljan Snip opende voor OKO/BIES de score maar de tegenstander gaf vlot een tegen antwoord, 1-1. De peenderformatie was steeds de ploeg die het voortouw nam maar EKC/Nääs gaf niet snel toe, doelpunten van Annemarie Mijnheer, Angelique Dermois en Rianne Snip zetten de stand op 4-4. Beide ploegen speelden op volle sterkte maar het was de selectie van OKO/BIES die met rust de overhand nam en de stand op 5-7 wist te zetten.

Gemotiveerd op winst begon de ploeg uit Opende aan de tweede helft, echter was het EKC/Nääs dat in de beginfase wist terug te komen naar 7-7. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn was vooraf al bekend en op doelpunten van Liekele Jeltema en Wiljan Snip werd ook gelijk antwoord gegeven, 9-10. Een klein gaatje in het voordeel van OKO/BIES 1 kon worden uitgebreid door doelpunten van Liekele Jeltema en Jessica Klunder, 9-12. Het team hield rust in spel en stond sterk te verdedigen waardoor de tegenstander uit Enschede niet meer dichterbij kon komen, de eindstand werd gezet op 10-13.