OKVC geeft ASC’75 het nakijken in streekderby

Afbeelding
AUGUSTINUSGA – De streekderby tussen twee laagvliegers in de 4e klasse C, ASC’75 en OKVC, eindigde in een 0-3 zege voor de gasten uit Oldehove. Daarmee haakt OKVC aan bij de staart van de middenmoot en blijft de club uit Augustinusga hangen in de onderste regionen. ,,Een slechte competitiestart hebben we weten om te buigen, het is nu zaak dit door te zetten en minimaal voor klasse behoud te gaan”, vertelt OKVC-trainer Bert de Vries.
Behalve een streekderby, een belangrijke krachtmeting tussen twee ploegen die tot dusverre in de onderste laag van de 4e klasse C bivakkeren, met een kleine kanttekening dat de positie van ASC’75 penibeler is dan dat van OKVC. De ploeg die zou winnen, zou enigszins aansluiting vinden bij de middenmoot en die grauwe lagere regionen het nakijken geven, al zou er in het restant van het seizoen veel moeten gebeuren om dat daadwerkelijk te bekokstoven. OKVC had vooraf de betere papieren. De ploeg wist de afgelopen drie weken ruime overwinningen te behalen op directe concurrenten Boerakker en De Lauwers.
De ploeg uit Oldehove startte aanvankelijk slordig aan de wedstrijd, maar nam na een kwartier spelen het heft in handen. Tien minuten voor rust bracht Ennio Mos met een bekeken stift de gasten op een 0-1 voorsprong. ,,In de rust bedachten we een nieuw strijdplan: we wilden hun centrale duo wat meer onder druk zetten, zodat hun opbouw verstoord werd”, blikt ASC’75-trainer Auke Bosma terug. Het mocht niet baten. Vlak na rust verruimde Timon van der Helm de voorsprong na een mooie aanval. Pieter Sieperda (paal) en Johan Niemeijer (lat) waren dichtbij een doelpunt, maar het was Dion Dieleman die vlak voor tijd OKVC de 0-3 overwinning bezorgde. Namens ASC’75 miste Jelmer Seijens nog een grote kans op de aansluitingstreffer bij een 0-2 achterstand. Voor open doel mikte hij de bal echter over. Dit leverde nog wel een bijzonder voorval op: de scheidsrechter dacht aanvankelijk dat de inzet van Seijens voor open doel een doelpunt opleverde. Hij schreef het doelpunt al op, toen hij naar de geblesseerde goalie toeliep en erachter kwam dat de bal niet in het net lag, maar erachter.
OKVC-trainer Bert de Vries kijkt tevreden terug op de zaterdagmiddag. ,,We hebben aansluiting gevonden bij de middenmoot en afstand genomen van de laatste plekken. Het was een terechte overwinning. ASC’75 leverde veel strijd, maar wij waren voetballend beter en creëerden de beste en meeste kansen. Een terechte zege”.
De mening van De Vries werd gedeeld door zijn collega Auke Bosma. ,,OKVC was de betere ploeg, wij waren simpelweg niet goed en fel genoeg. Met name in de eerste helft. We hebben het wel geprobeerd”. Bosma heeft een nuchtere kijk op de stand van zaken. ,,We hebben de ploegen boven ons even uit het vizier. Komende zaterdag spelen we tegen Velocitas 1897. We hoeven ons geen illusies te maken dat we daar winnen, dat is een hele goede ploeg”. De ploeg uit Augustinusga heeft in de eerste competitiehelft veel te maken gehad met blessures. ,,Veel spelers zijn op de weg terug. Hopelijk kan ik na de winterstop weer over een fitte selectie beschikken en lukt het ons om weer een goede reeks neer te zetten”, aldus Bosma.