OKVC viert overwinning; Aduard en FC LEO spelen gelijk

Nieuws

Overzicht voetbal

STREEK - Ondanks de barre weersomstandigheden - zeg maar gerust ‘wilde zwijnenweer’- en de slechte toestand van de terreinen werd er een volledig programma afgewerkt. Een wereld van verschil met zondag doordat sneeuw roet in het eten gooide en geen enkel veld bespeelbaar was. Volkomen onnodig moesten clubs hun afgelasting aankondigen. De KNVB had er voor de duidelijkheid meteen een streep doorheen moeten halen, maar toont geen enkel respect voor clubs, publiek en pers. Grijpskerk heeft het moeilijk en verloor weer eens. OKVC vierde eindelijk weer eens een overwinning. Zuidhorn gaat als een speer richting kampioenschap. De Zuidhorners maakten ook geen misstap bij SIOS: 0-4. Ook Grootegast doet het goed en versloeg het sterke Godlinze (zie verslag elders)

GRIJPSKERK slikte een 3-0 nederlaag bij Broekster Boys. Grijpskerk kon in fases prima mee. Broekster Boys scoorde evenwel makkelijk, waar Grijpskerk dit seizoen zoveel problemen mee heeft. Door slecht uitverdedigen moest Grijpskerk een 1-0 achterstand toestaan voor rust. Ondanks omzettingen lag de bal 30 seconden na rust alweer in het net: 2-0. Coach Henk Buikema probeerde met enkele wissels de wedstrijd een wending te geven, maar de rood-witten schoten in de afwerking weer te kort. Liefst vier keer kwamen de spitsen oog in oog met de keeper. Resultaat nul. Uiteindelijk werd het 3-0. “Positief is dat we wel kansen scheppen”, zegt trainer Buikema die weet dat het tegen SDS d’rop of d’ronder is. Matthijs van Beusekom, de laatste tijd erg op dreef, was wederom belangrijk voor ADUARD 2000 dat de nummer twee, Drenthina knap op 1-1 hield. Van Beusekom maakte in de eerste helft de 0-1. Aduard neutraliseerde verder het spel van de thuisclub door vooruit te voetballen en fel op de huid te zitten. Na rust gooide Drenthina er een schepje bovenop en kwam op gelijke hoogte via een onterechte strafschop. “Het was anders ook wel 1-1 geworden”, was trainer Rob Vliek wel zo realistisch. “Elke week gaat het een stukje beter. Hopelijk krijgen we de volgende keer de passende beloning, de drie punten”, aldus Vliek. FC LEO deed vrolijk mee in de vele gelijke spelen in 3C. De Leensters hielden RWF op 1-1. LEO had wel recht op de zege tegen een tegenvallend RWF. Vlak voor de thee bezorgde Stan Buikema de gasten een 0-1 voorsprong door in de kruising te mikken. LEO gaf niks weg, maar stond koud aan de start van de tweede helft of het was meteen raak. Door een verkeerde inspeelpass werd de 1-1 op het bord gezet. In het resterende deel was het in de afwerking van LEO allemaal ‘net niet’. Vooraf tekende trainer Jan Jaap Zijlstra voor een gelijkspel, achteraf niet. “We hebben er te weinig uitgehaald. Die bal moet gewoon tussen de palen”. Geen stuntwerk van OPENDE bij De Heracliden, dat met 4-1 baas bleef in eigen huis. Maar Opende gaf meer dan goed partij tegen de koploper. Na een 2-0 achterstand kwamen de Peendermantsjes terug tot 2-1. Mentaal knakte het bij De Heracliden tegen een Opende dat nog twee grote kansen kreeg. In het slotkwartier moest Opende verder met tien man, maar zelfs toen kreeg het nog kansen. Opende forceerde de boel en door het risico counterden de gastheren alsnog naar een te ruime 4-1. Zonder de zieke trainer Jur Smit zegevierde OKVC aan de eigen Boventilsterweg. Het winnende doelpunt tegen Neptunia kwam op naam van Henk-Jan Slagter die normaal de kleuren van het tweede verdedigt. Uit een pass van Edwin Slopsema trapte de oudste speler van het elftal binnen. De voorsprong was verdiend; OKVC speelde meer op de helft van de tegenstander. Wel moest doelman Marko van der Zijl een keer vol aan de bak en pareerde een inzet van dichtbij. OKVC hield stand. Meer dan dat. Twee glaszuivere doelpunten werden nog afgekeurd en ook een penalty werd niet gegeven. Door de zege- de tweede na de openingswedstrijd tegen Grootegast in september vorig jaar!- heeft OKVC de rode lantaarn overgedragen aan HS’88. ZUIDHORN is weer een stukje dichter bij het kampioenschap, na de 0-4 zege bij SIOS. Bij rust was het al 0-3. Namens Zuidhorn scoorde Erik Beeftink twee keer. “SIOS stelde zich al in op een nederlaag; daarom is het nooit een wedstrijd geweest”, zag trainer Martin Lobers. “Probleem voor ons is om steeds zo’n muur te breken. We hadden dan ook nog ruimer kunnen winnen”. De Zuidhorn-trein raast daarom door. “Toevallig lag het spoor naast het veld. De trein kwam vier keer voorbij. Ja, de jongens hebben even gezwaaid”, ging Lobers, goed gemutst, in op de spreekwoordelijke trein. DE LAUWERS verloor op het eigen ‘t’Meertenust’ met 1-3 van Eastermar. De formatie uit Tytsjerksteradiel is titelkandidaat, terwijl de blauw-witten op ruime afstand vierde staan. NIEKERK moest het opnemen tegen ‘spitzenreiter ‘ (koploper dus) VCR en hield de schade beperkt: 2-0. Niekerk is terug te vinden op plaats acht. In 5E kon VVSVH’09 het lang niet bolwerken tegen Stedum, dat aanvankelijk nog titelaspiraties had. Het werd in Zoutkamp 2-6. De kobaltblauw-zwarten staan iets lager geklasseerd, maar hebben beduidend minder punten dan de subtopper.