Op het nippertje winst voor Zunobri

Nieuws

ZUIDHORN – Zunobri 1 speelde zaterdag tegen Veenwouden 1. Een thuisdag voor de VanderLeest/StroeveBV-combinatie met prettige weersomstandigheden. Zunobri begon vol goede moet, maar dit werd direct afgestraft met twee tegendoelpunten.
Esther Hamming zorgde voor Zunobri voor het eerste doelpunt. Na twintig minuten hadden beide teams vier punten op het scorebord. Zunobri werd tien minuten voor de rust steeds sterker. De laatste twee minuten van de eerste helft scoorden Alie Pera en Janneke van Hielkema beide nog een doelpunt. Hiermee kwam Zunobri voor te staan met 8-4. In de eerste minuut na de rust gaf Anniek Solle een strakke assist aan John Beeftink en deze werd afgemaakt met een afstandschot.
Zunobri speelde sterk en je zag dat Veenwouden het er moeilijk mee had. Tien minuten na rust was de stand 12-5. Veenwouden maakte hier een eind aan door twee doelpunten achter elkaar aan te maken. Janneke van Hielkema wist daarna wederom met een afstandsschot en een strafworp te scoren. Veenwouden werd echter fanatieker en de Zuidhorners verloren hun concentratie. Veenwouden scoorde in de laatste vijftien minuten nog zes doelpunten, waardoor de eindstand op 15-13 kwam te staan.