Sensationele promotie De Lauwers

Strafschoppen brengen de beslissing

HOOGEVEEN - SV De Lauwers is op sensationele wijze gepromoveerd naar de Vierde Klasse. De blauw-witten begonnen de beslissende partij in Hoogeveen met een achterstand, bogen een nieuwe achterstand om en sleepten er strafschoppen uit, waarna Wouter Broers de winnende maakte. Na acht seizoenen is De Lauwers weer vierde klasser.

Thuis had De Lauwers met 3-2 verloren. “Maar het zat er toen ook al in”, vertelde Roderick Leyenaar, de penningmeester, die als keeper dit seizoen enkele keren inviel. Leyenaar doelde op de 2-2. Pas in de 95e minuut werd het 2-3. “Het doelpunt had vorige week ook aan de andere kant kunnen vallen”. Zaterdag viel de goal aan de goede kant. De thuisclub kwam weliswaar in de vierde minuut op 1-0. Uit een penalty- na het neerhalen van Martijn Fokkema- trok Bert Jager op slag van rust de zaak gelijk. Hoogeveen riep het onheil over zich af. De thuisclub had aan 1-1 genoeg en ging in de kont hangen. In de 87e minuut werd het 1-2 via Wiebe Zuidersma, die een voorzet van Hedman Vellenga inkopte, waardoor de Meertenust-club er een verlenging uit sleepte. Het bleef tot de laatste minuut van de toegevoegde tijd spannend. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Nadat Hoogeveen de tweede penalty miste mocht Wouter Broers aanleggen voor de beslissende. Broers schoot feilloos binnen. De ontlading was vervolgens groot in het Warfstermolen-kamp. De Lauwers promoveerde in 2005 voor het laatst naar de vierde klasse. Het feest duurde precies één seizoen. Vervolgens bleef de blauw-witte trots hangen in de vijfde klasse. Vorig jaar greep De Lauwers net naast de nacompetitie, dit jaar eindigde de ploeg van nieuwbakken trainer ‘ meester’ Nico Roorda- die zijn contract verlengd heeft- als derde en dwong wel de promotiecompetitie af. “Eindelijk!”, reageerde Leyenaar enthousiast. “ Winnen met penalty’s is leuk. Hoe we het gaan vieren? Traditie is dat we een rondje door het dorp maken. Dat is lang geleden, maar zijn we nog niet verleerd”.