Verdienstelijk punt Grijpskerk; Kloosterburen verliest belangrijke slag

STREEK – De zaterdag ondervond nog flink hinder van de korte winter. De meeste wedstrijden werden afgelast. De KNVB vond het niet nodig (lees: vindt het nooit meer nodig) om over te gaan tot algehele afgelasting. Het gevolg: een onevenwichtig competitieverloop door het grote verschil in wedstrijden. Van de streekclubs kwamen zaterdag alleen Grootegast (zie verslag elders) en Grijpskerk in actie. Beide duels werden gespeeld op kunstgras. Zondag kwam Kloosterburen toch nog in actie, nadat er twijfel was over doorgaan.

GRIJPSKERK behaalde een verdienstelijk punt bij Zwaagwesteinde, de nummer drie van de ranglijst. Doelpunten bleven uit op het kunstveld (hoewel ook het hoofdveld prima bespeelbaar was) aan de Sportlaan. Grijpskerk was in de eerste helft sterker en kreeg ook kansen, waarbij Teie van der Hoek pech had met een inzet tegen de paal. In de tweede helft ging de strijd gelijk op. Een kwartier voor tijd zette de thuisclub aan voor een slotoffensief. ‘De Smalruggen’ bleven op de been. Over het geheel was de 0-0 wel terecht. Grijpskerk heeft de laatste drie wedstrijden niet verloren en hield bovendien de nul. “Jammer dat we nu weer twee weken vrij zijn”, zei de verder tevreden technische hoofdman Henk Buikema. Zondag stond er één duel op het programma: KLOOSTERBUREN-Nieuw-Roden, een duel in het bovenste gedeelte van de staart van de ranglijst. De Drentse gasten trokken aan het langste eind. Kloosterburen- het veld leek onbespeelbaar maar kreeg alsnog groen licht- was nog in diepe slaap en werd wakker bij 0-2 na tien minuten spelen. In de tweede helft kwamen de Westerkloosters langszij door doelpunten van Peter Reitsma en Marco Bos. In de laatste twintig minuten viel Kloosterburen met man en macht aan en kreeg kans op kans. De winst ging echter naar Nieuw-Roden, dat de strijd met tien man eindigde. “We missen scoren vermogen”, zag leider Hans Bolt. “We kwamen knap terug, maar dat was niet genoeg. Jammer, we hadden een gat van negen punten kunnen slaan met deze tegenstander”. De zwart-witten moeten nu oppassen dat het niet verder afglijdt.