Zunobri wint revanche op Korwi

ZUIDHORN - Op zaterdag 10 januari ontmoette Zunobri , gesponsord door v/d Leest en Veenstra & Stroeve BV, voor de tweede keer in dit seizoen hun tegenstander Korwi uit Winschoten. Vorige wedstrijd eindigde in 14-17 in het voordeel van de Zuidhorners. Daarmee was het oude team van Andre Woltinge, de tegenwoordige coach van Zunobri, uit op een revanche.
Voor Zunobri begon de wedstrijd gelijk goed. De jarige Janneke van Hielkema opende in de 1e minuut van de wedstrijd de score door een klein kansje te benutten. Maar ook Korwi wist in diezelfde minuut de korf te vinden. Doormiddel van 2 mooie afstandsschoten van Tjeerd de Jong en Aniek Veenstra en nogmaals een klein kansje van Janneke van Hielkema kwam de ploeg uit Zuidhorn op een mooie voorsprong, 4-1. Maar deze voorsprong mocht helaas niet lang blijven staan. Zunobri kwam heel moeilijk los van de tegenstander en had het moeilijk om goede aanvallen te draaien. Door middel van een klein kansje van John Beeftink en een afstand schot van nogmaals Tjeerd de Jong, gingen de spelers de rust in met een stand van 6-6 op het scorebord. Ook in de 2e helft mocht Janneke van Hielkema de score weer openen door van een mooie afstand de bal door de korf te mikken. Maar ook gelijk hierop volgend kwam weer het antwoord van Korwi. En de stand was weer gelijk 7-7. Manon Bos en Esther Hamming mochten het veld nog betreden om het vak beter te laten draaien. Aanvallend konden ze meer gevaar brengen, maar ook door goed korfwerk van de dames konden de heren meer voorin spelen. Helaas voor Korwi, maar door goed verdedigen van Zunobri, bleef het voor de tegenstander bij 1 doelpunt in de 2e helft. De eindstand werd uiteindelijk 12-7 in het voordeel van de Zuidhorners.